Onderwijs en Arbeidsmarkt

Sociale Innovatie

Provincie Gelderland stimuleert sociale innovatie in het bedrijfsleven. Sociale innovatie is het investeren in medewerkers, zodat werknemer én werkgever klaar zijn voor het werk van nu en morgen. Denk bijvoorbeeld aan ruimte creëren voor doorlopende bijscholing en ontwikkeling, of medewerkers medezeggenschap geven over de eigen werktijden. De komende tijd gaan er verschillende projecten starten bij bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. Informatie en updates volgen binnenkort op dit platform.  

pioniers

 

pioniers

 

pioniers

 

Veld Koeltechniek, Kinkelder

 

Het goede voorbeeld: de BOOST Pioniers

Wil jij weten hoe sociale innovatie werkt in de praktijk? Ga dan eens in gesprek met een Boost Pionier Sociale Innovatie. Boost pioniers zijn Smart Industry-ondernemers die sociale innovatie in hun organisatie toepassen. Door hun ervaringen te delen maken ze andere bedrijven bewust van het belang van sociale innovatie: zo doen wij het, dit zijn de voordelen, leer van onze ontdekkingstocht en successen. Ondernemers en managers leren immers het liefst én het best van collega’s die aan vergelijkbare opgaven werken. Zo activeren we bewustwording bij andere MKB-ers en stimuleren we het van elkaar leren.

Er zijn inmiddels 11 Gelderse pioniers benoemd. In willekeurige volgorde zijn dit: Van Raam (Varsseveld), AWL (Harderwijk), Luminis (Arnhem), Kranendonk (Tiel), Modderkolk (Wijchen), Movements (Wijchen), AKOS (Apeldoorn), Hittech Bihca (Winterswijk), Doeko (Weurt), Veld Koeltechniek (Groenlo) en Kinkelder (Zevenaar).

Ken of ben jij ook een sociale innovatie-pionier die thuishoort in dit rijtje? Neem dan contact met ons op!
Dat kan via onderwijsenarbeidsmarkt@gelderland.nl

Cookie-instellingen