Arbeidsmarkt in beeld

ProfielfotoKarin Horsten 13-11-2018
1639 keer bekeken 0 reacties

Link ook naar wzw.nl, wgv.nl en Actie Leer Netwerk

 

Regionale Actieprogramma’s Aanpak Tekorten (RAAT) in Gelderland
(voorheen Zorgpact)

In Gelderland wordt er intensief samengewerkt om de tekorten in Zorg en Welzijn aan te pakken. Het Zorgpact is gestopt, maar er komt geen einde aan de beweging! De werkwijze van het Zorgpact is voortgezet in de vier programma's: de RAAT, commissie Werken in de Zorg, Actie Leer Netwerk en de SER. 

RAAT

Elke regio heeft zijn eigen actieprogramma (RAAT). In regio Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland is dat Waard om voor te Werken! Met dit zorgbrede Actieprogramma bundelen zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en overheid de krachten om de tekorten in Zorg en Welzijn aan te pakken. Een daadkrachtige aanpak met concrete acties gericht op instroom én behoud, voor de korte, middellange én lange termijn. Acties voor de gehele (sub)regio, waarin werkgevers nauw samenwerken en kennis delen.
Met ruim 70 aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en overheid zijn ruim 100 partijen nauw betrokken bij het Actieprogramma. Samen maken zij zich sterk voor duurzaam voldoende menskracht in Zorg en Welzijn, zodat altijd kwaliteit en toegankelijkheid van zorg en maatschappelijke dienstverlening geboden kan worden.
Meer informatie is te vinden op www.waardomvoortewerken.wzw.nl  

Koplopers en het Actie Leer Netwerk

Het koplopernetwerk van het Zorgpact is overgegaan in het Actie Leer Netwerk. Koplopers zijn praktijkvoorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven uit het hele land waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort.

Het Actie Leer Netwerk is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van het Actie Leer Netwerk is om zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, overheden en vernieuwers landelijk te verbinden en te inspireren. Het Actie Leer Netwerk ondersteunt bij de verbetering van kennisuitwisseling en samenwerking. Zo draagt ook het Actie Leer Netwerk bij aan het doel van het actieprogramma: voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in Zorg en Welzijn.

Meer informatie is te vinden op de website van Actie Leer Netwerk.


 

 

 

Op het dashboard wzw.arbeidsmarktinbeeld.nl vind je alle actuele data, die inzicht geven in de regionale arbeidsmarktontwikkelingen Zorg en Welzijn. Met dit dashboard is de wens voor een digitaal platform, met actuele arbeidsmarktcijfers Zorg en Welzijn op ieder moment, vervuld.

Arbeidsmarkt in beeld

Op het dashboard wzw.arbeidsmarktinbeeld.nl vind je alle actuele data, die inzicht geven in de regionale arbeidsmarktontwikkelingen Zorg en Welzijn. Met dit dashboard is de wens voor een digitaal platform, met actuele arbeidsmarktcijfers Zorg en Welzijn op ieder moment, vervuld.

Het is voor zowel werkgevers als voor onderwijs, overheden en andere organisaties van groot belang om inzicht te verkrijgen in cijfers en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarin is een brede, maar overzichtelijke basis belangrijk. Een accuraat beeld van de arbeidsmarkt geeft namelijk sturingsinformatie voor beleid.

Om beter voorbereid te zijn op de toekomst is daarom Arbeidsmarkt in Beeld ontwikkeld. Het dashboard is:

  • Actueel
  • Alle informatie gebundeld op 1 plek
  • Betrouwbaar
  • De mogelijkheid tot benchmark

De informatie op het dashboard is altijd up-to-date; nieuwe cijfers op het gebied van werkgelegenheid, onderwijs, mobiliteit en vacatures worden direct doorgevoerd. De grafieken en tabellen zijn interactief, waardoor de gebruiker data kan selecteren op regio, branche en jaar. Daarnaast is er de benchmarkfunctie, waarmee je in een oogopslag kan zien hoe een organisatie presteert ten opzichte van anderen.

Het dashboard is ontwikkeld in samenwerking met alle werkgeversverenigingen Zorg en Welzijn. Op deze manier is er een landelijke dekking en is actuele arbeidsmarktinformatie voor alle regio’s in Nederland eenvoudig te vinden. De Werkgeversverenigingen Zorg en Welzijn in Gelderland (WGV Zorg en Welzijn en WZW) hebben de cijfers uitgesplitst per regio:

Regio's:
Midden- en Zuid- en West- Gelderland: wzw.arbeidsmarktinbeeld.nl
Meer informatie vind je op www.wzw.nl of mail naar info@wzw.nl

Achterhoek, IJsselvecht, Twente en Noordwest-Veluwe en Stedendriehoek: wgv.arbeidsmarktinbeeld.nl
Meer informatie vind je op www.wgvzorgenwelzijn.nl of mail naar info@wgvzorgenwelzijn.nl

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen