Talentscouting ook in de Zorg!

Jaap Hermsen 25-05-2018
674 keer bekeken 0 reacties

Talentscouting ook succesvol in de zorg: meer dan 250 talenten gescout in 3 weken!

Na een voorbereiding van 2 maanden zijn wij op 1 mei gestart met het scouten van talenten voor de zorg. Talentscouting in de Zorg draait de hele maand mei in een winkel in het midden van het land. De winkel is door ons opgezet in samenwerking met een zestal werkgevers in de zorg en de Regionale sociale dienst.

In onze winkel ontvangen wij mensen die interesse hebben om in de zorg te werken. De mensen worden ontvangen door onze gastvrouw/-heer en gaan in gesprek met onze scouts. De scouts zijn medewerkers die zelf actief zijn in de zorg bij een van de werkgevers. Wij hebben deze scouts eerst een training gegeven, met onder andere focus op oprechte interesse in het persoonlijke contact met de bezoeker en het ontdekken van de vaardigheden die voor de zorg van belang zijn.

Inmiddels is de winkel 3 weken open en hebben wij meer dan 250 talenten mogen ontvangen. Van deze talenten blijkt bijna 80% geschikt te zijn voor de zorg, dit tot groot enthousiasme van de deelnemende werkgevers. Wij hebben ook aanzienlijk aantal talenten gescout die direct bij een van de werkgevers aan de slag kunnen (ca. 20-25%). Daarnaast hebben wij veel zij-instromers kunnen scouten die met een aanvullende opleiding kunnen instromen. De winkel is nog open tot en met 31 mei. 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...