Marktontwikkeling vraagt om mensontwikkeling.

Rita Schoonman 21-10-2018
664 keer bekeken 0 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

Veranderingen in technologie en markt leiden tot voortdurende druk op organisaties om te veranderen. Veranderende werkzaamheden en functies vragen van (toekomstige) werknemers een steeds flexibeler inzet, terwijl veel (werkzoekende) mensen in vaste dienstverbanden en loopbaancurves blijven denken.

Voortdurend moeten aanpassen aan veranderde omstandigheden vraagt veel van mensen, niet zelden teveel. Mensen gaan vaak te lang door, tot ze los moeten laten (disfunctioneren), uit gaan vallen (verzuim) of afbranden (burn-out).

Om dergelijke schade voor mensen en bedrijven te voorkomen moet de werkende (en werkzoekende) mens meer centraal komen staan. De (toekomstige) werknemer die de veranderingen moeten waarmaken moet meer vanuit eigen drijfveren en motieven kunnen werken. Gemotiveerde mensen komen veel minder snel terecht in disfunctioneren, verzuim en burnout en zijn veel waard voor de arbeidsmarkt.

Coachingconcept Pauwkaarten®

Organisaties investeren steeds meer in de kennis- en kunde-ontwikkeling van hun werknemers en dat is uitstekend. Maar de basis van wat een mens beweegt blijft daardoor te vaak buiten schot, te weten de eigen mentale, emotionele, fysieke (en spirituele) ontwikkeling. Die basis is essentieel voor de werkmotivatie. Het zicht op die eigen ontwikkeling is vaak onbewust, minder omlijnd en soms vertekend. Het coachingconcept Pauwkaarten® brengt mensen in gesprek met zichzelf en laat ze eigen motieven, overtuigingen en wensen ontdekken en formuleren.

Pauwkaarten® is bewust niet opgezet voor specifieke functies of sectoren. Het is branchegeneriek in te zetten voor de ondersteuning van de vitaliteit en wendbaarheid van werknemers. Het concept laat zich door zijn vorm en opzet gemakkelijk inzetten bij bestaande opleidings- en trainingsinitiatieven en verbindt en verdiept leerervaringen. 

De volgende stap

Pauwkaarten is in 2017 met succes geïntroduceerd in het onderwijs. De productontwikkelaar en de betrokken trainers/coaches uit onderwijs, zorg en bedrijfsleven hebben de financiering hiervoor zelf opgebracht. In januari 2019 zal een bijdrage worden geleverd op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht. 

In het seizoen 2018 – 2019 wil Pauwkaarten® de inzet intensiveren in het onderwijsveld en tegelijk pilots gaan organiseren in andere sectoren. Daarvoor is een investering nodig van € 20.000 voor: Marketing en acquisitie / Ontwikkelen van een train-de-trainer programma / Ontwikkelen van film en video voor instructie / Volgende oplages van informatie en trainingsmateriaal / Doorontwikkeling van de website Pauwkaarten.nl 

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...