Webapplicatie / platform open data voor arbeidsmarkt

Herman van Manen 21-10-2018
534 keer bekeken 0 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

Toepassing van open data voor webapplicaties. Het programma presenteert op een overzichtelijke manier open data in tabellen en grafieken. De gebruiker van de applicatie kan interactief gegevens opvragen. Het is een platform om inzicht te geven over een arbeidsmarkt.

--probleem
Er is behoefte aan beter en gedetailleerde informatie over arbeidsmarkten, salarissen, trends etc. in de vorm van interactief gebruik d.m.v. queries, grafieken, tabellen, blogs en discussies. Voor publishers is het om zo'n systeem op te zetten erg kostbaar. Door een standaard library kan er een flexibel en goedkoop systeem opgezet worden 

Doelgroepen zijn werkzoekenden, arbeidsmarktdeskundigen en publishers van open data. Een voorbeeld van de energiemarkt: data over energiegebruik, aantal banen in diverse regio's, verwachte groei, etc. in een database plaatsen. Werkzoekenden kunnen interactief diverse gegevens inzien. Arbeidsmarktdeskundigen kunnen scenario's en voorspellingen of dashboards in de site plaatsen.

--relevantie
De webapplicatie gebruikt de nieuwste technieken voor software ontwikkeling en distributie. Het werkt met verschillende soorten apparaten (desktop computers, tablets, smartphones).

Het gebruikt een platform om open data, arbeidsmarkt deskundigen, trainers etc. met werkzoekenden samen te brengen. Als demo wordt de sectoren health, food, bouw & energie gebruikt.

Lage kosten en makkelijk te bouwen is een stimulans om open data en systemen te ontwikkelen.
 

--oplossing
Een cloud oplossing: "...een volledig beheerd platform dat de infrastructuur helemaal wegneemt, zodat men kan concentreren op de code ...".

een framework, een library software, om open data in een serverless omgeving te ontwikkelen, dan zal dat een aanmoediging zijn voor publishers om data vrij te geven voor het publiek.

- ontwikkel software componenten/framework.
- 'serverless' in de cloud en een software framework wordt het publiceren van open data een commodity: standaardisatie, snel te bouwen tegen lage kosten.

--voorbeeld
Zie de link. Er is eenvoudige prototype te zien; 
 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...