Creatief denken als verbindende factor tussen het bedrijfsleven en scholieren.

Mignon Copray 21-10-2018
451 keer bekeken 0 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

Het opzetten van een platform waarbij bedrijven problemen of vraagstukken kunnen plaatsen. Scholieren kunnen zelf of onder begeleiding komen tot creatieve oplossingen. Niet techniek, maar het probleemoplossend vermogen komt centraal te staan.

Creatief en probleemoplossend denken zijn competenties die steeds belangrijker worden in het bedrijfsleven. Scholieren en studenten zouden daar meer les in moeten krijgen. Daarnaast is het voor technische bedrijven moeilijk om aan technisch personeel te komen. Door middel van een platform zou ik het bedrijfsleven met de scholieren/studenten willen verbinden door middel van workshops creatief denken.

Bij creatief denken wordt je gestimuleerd om buiten je vaste denkpatronen te denken. Door middel van verschillende methoden en vraagstellingen gaat een groep aan de slag met het verzinnen van nieuwe ideeën. Iedereen kan creatief leren denken wanneer je leert om je vaste patronen los te laten.

Stappen van het platform:
Stap 1 Het bedrijfsleven plaatst hun (technische) probleem op het platform­­.
Stap 2 De scholieren/studenten gaan onder begeleiding van een creatief denktrainer aan de slag met het verzinnen van creatieve oplossingen voor het probleem.
Stap 3 Het bedrijf krijgt deze ideeen teruggekoppeld, of is aanwezig bij de workshop/training.

Resultaat: Het bedrijf heeft een unieke/ andere kijk gekregen op hun probleem. De scholieren/studenten leren creatief denken met echte vraagstukken. Dit maakt het onderwijs interessanter en geeft het een relatie met de echte praktijk. Daarnaast wordt de interesse voor de techniek gewekt. Het bedrijfsleven kan op deze manier ook profiteren van deze interesse in de techniek, want op lange termijn levert dit personeel op. Voor iedere doelgroep een win-win situatie.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...