Light & Load

Jan Haverkamp 19-10-2018
532 keer bekeken 0 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en wordt steeds meer gestimuleerd door de overheid. Probleem is echter wel de vraag waar laadt je je elektrische auto op. De oplossing die Light & Load hebben bedacht is om de 'gewone' straatverlichting om te bouwen tot tevens een laadpaal.

Elektrisch rijden wordt enorm populair en de overheid stimuleert dit op diverse manieren.

Een probleem die daarbij ontstaat is het tekort aan oplaadplekken. Wil je nu je elektrisch auto opladen dan is dat mogelijk via een laadpaal die je zelf aanschaft, gebruik maakt van een openbare laadpaal of je stopt de stekker erin en via de brievenbus en meterkast wordt de auto opgeladen. 

Tijdens een van mijn thuiskomsten na een dag werken zette ik mijn auto naast een bestaande lantaarnpaal en bedacht me toen dat deze misschien wel om te bouwen was tot tevens een laadpaal. Dit idee heb ik verder uitgedacht en ontwikkeld, echter de laatste stap om het definitief uit te werken in een werkend prototype moet nog gedaan worden. Dit zou ik graag met een installatiebedrijf en studenten verder willen ontwikkelen en uitwerken.

 

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...