De Kracht van X

Emiel Nijenhuis 19-10-2018
462 keer bekeken 0 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

De grootste groep werkenden in Nederland bestaat uit Generatie X, geboren vanaf 1955 - 1970. Ons idee bestaat uit een leer- en ontwikkeltraject voor deze doelgroep waarin zij een blijvende nieuwe impuls geven aan hun professionele ontwikkeling om aangehaakt te blijven aan de nieuwe tijdgeest.

Wanneer jij geboren bent tussen 1955 en 1970
Wanneer jij geboren bent tussen 1955 en 1970 hoor jij tot de groep die Generatie X wordt genoemd. Op dit moment ben je dan tussen de 48 en de 63 jaar oud. Jouw generatie is de grootste groep die op dit moment actief is op de arbeidsmarkt.

Jij en je generatiegenoten beschikken over zeer veel werkervaring. Je hebt bijgedragen aan de cultuur en het succes van jullie organisatie. Over het algemeen zijn de leden van Generatie X toegewijde en zorgvuldige werkers die graag consensus bereiken voor een beslissing of verandering wordt doorgevoerd.

Energie en motivatie
Maar misschien word jij, net als veel generatiegenoten, ook geconfronteerd met de minder leuke gevolgen van ouder worden. Je bent wat minder energiek dan jaren geleden, je bent misschien wat minder gemotiveerd om mee te gaan in (grote) veranderingen in jouw organisatie en in de buitenwereld. En een gemakkelijke samenwerking met jongere collega’s is niet altijd vanzelfsprekend.

Tussen midden veertig en zestig
Wat we zien, waarschijnlijk mede door de veranderingen in de samenleving en de arbeidsmarkt, is dat veel mensen in hun vijftiger jaren opnieuw behoefte hebben aan een herbezinning op zichzelf en hun werk. In de samenleving en in organisaties is er sprake van continue verandering en hoe houd je dat bij en hoe houd je dat leuk voor jezelf? Je hebt tenslotte nog een tijdje te gaan en misschien vraag jij je ook weleens af: ‘Wil ik en kan ik zo nog tien of twintig jaar doorwerken?’

In deze fase van je werkzame leven ervaar je misschien dat je jezelf ‘opnieuw moet uitvinden’ om fit en gemotiveerd te blijven. Dat je opnieuw bij jezelf te raden wilt gaan wie je in deze fase van je leven wilt zijn en hoe jij in de toekomst ten diepste wilt vormgeven aan je talenten, je waarden, je ervaring en je kennis.

RESULTAAT

  • Meer zelfvertrouwen, initiatiefkracht, flexibiliteit en fitheid.
  • Inzet van de talenten van Generatie X
  • Bewustwording van je eigen generatie in relatie tot andere generaties en je weet daar je eigen gedrag beter op te sturen.
  • Ontwikkeling van een visie op je eigen (loopbaan)ontwikkeling en de manier waarop jij duurzaam inzetbaar bent. Je neemt hiervoor verantwoordelijkheid.
  • Meer zicht op jouw kwaliteiten en waarden en manieren om ze in te zetten.
  • Bewustzijn van patronen die niet meer effectief zijn, werken aan effectief gedrag.
  • Duurzamer inzetbaar, verantwoordelijk voor je eigen geluk, meer invloed, meer bijdragen.
  • Effectieve en inspirerende samenwerking met jongere generatie
  • Persoonlijke ontwikkeling: Omgaan met verandering, zelfvertrouwen, initiatiefkracht, flexibiliteit

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...