Toepassing van moderne techniek in natuurbeleving

Linda Boone 18-10-2018
534 keer bekeken 1 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

Park Wischele is een belevingspark waar educatie, natuurbeleving en spelen bijeen komt voor iedereen. Door moderne techniek in te zetten kunnen mensen met een beperking het park zo zelfstandig mogelijk bezoeken en maken kinderen-spelenderwijs- op jonge leeftijd al kennis met techniek.

Het belevingspark de Wischele is een natuurpark waarin natuurbeleving door zintuiglijke prikkels bezoekers uitnodigt om op ontdekkingstocht te gaan.Het park bestaat uit een Sensorische tuin,Blote voetenpad, Avonturentuin, horeca en educatiecentrum. 

 

De Wischele wil door middel van een mix van recreatie,zintuiglijke prikkeling, techniek en educatie bezoekers de natuur laten beleven, ontdekken en bezoekers stimuleren een eigen bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving. In een duurzame samenleving wordt voldaan aan de vraag naar rechtvaardigheid, welzijn en welvaart van mensen, zonder dat de kansen op ontwikkeling voor toekomstige generaties op deze planeet worden verkleind. Tegelijk wil de Wischele ontwikkeling van technische toepassingen voor mensen met een beperking stimuleren.

Behalve dat het belevingspark bezoekers trekt regionaal en toeristen die op veluwe recreëren, biedt het park werkgelegenheid.De stichting biedt organisaties ruimte en gelegenheid om dagbesteding, dagopvang, beschut werk te realiseren in een inspirerende omgeving. De opbrengsten zullen weer worden ingezet om het park te onderhouden en programma`s te ontwikkelen. De stichting zal er op toezien dat organisaties die willen toetreden het gedachtegoed van de stichting alsmede duurzaamheid en milieu hoog in hun vaandel hebben staan.

in het kort:

De stichting biedt lokale ondernemers, verenigingen en instellingen ruimte en gelegenheid om hun aanbod van product en workshops aan een breder publiek te presenteren. Te denken valt bv. aan een workshop “koken met biologische seizoensgroenten”,verkoop van lokale biologische producten in de streekwinkel tot aan cursus mindfulness.

De stichting wil verbinden tussen mens en natuur. De stichting doet dat door duurzaamheid te creëren op alle aspecten van onze maatschappij in recreëren, werken,technische toepassingen en participatie.Samen met regionale overheden, instellingen, werkgevers en burgers.

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Arina 20-10-18 om 10:35

Dat klinkt goed! Ik ga het volgen.