MooierMens.app: vol (zelf)vertrouwen de toekomst tegemoet.

Nicolet Theunissen 02-10-2018
661 keer bekeken 0 reacties

Bekijk hier alle mooie, inspirerende, vernieuwende ideeën van 2018.

Is er toekomst voor jouw beroep? Kun jij de nieuwe technologische ontwikkelingen aan? Ben jij creatief, integer en flexibel genoeg? Met de MooierMens.app kan iedereen vol (zelf)vertrouwen de toekomst tegemoet.

Maak jezelf een mooier mens | MooierMens.app

Waarom?

Hoe de toekomstige beroepen eruit zien, is onduidelijk en zal steeds opnieuw onduidelijk zijn. Nieuwe technologieën, zoals robotica en AI, zorgen ervoor dat de banen van nu verdwijnen. Tegelijk ontstaan er nieuwe banen. Welke opleiding moet je dan nu kiezen? Hoe blijf je je ontwikkelen in je werk? Hoe blijf je jezelf? En voor werkgevers of opleiders: Hoe stimuleer je de ontwikkeling van jong en oud?

De technologische veranderingen geven mogelijkheden maar ook onzekerheid. Niet iedereen heeft de vaardigheden met de veranderingen mee te gaan. Het risico bestaat dat mensen niet mee kunnen met de nieuwe beroepsontwikkelingen. Dat het niet lukt om mee te komen in een wereld waarin persoonlijke kenmerken als flexibiliteit, creativiteit, samenwerken en eerlijkheid steeds belangrijker worden. Ook scholen en bedrijven worstelen hiermee en hebben nog geen goede oplossing voor dit probleem.

Wat?

De MooierMens.app is een antwoord. De MooierMens.app is een doorontwikkeling van de nu een jaar bestaande MijnDeugden.nl website. De webapp helpt jou om een aardig, dapper, enthousiast, zorgvuldig, evenwichtig en dankbaar mens te zijn. Positief gedrag dat je nodig hebt om de onbekende toekomst aan te kunnen. Hoe het werkt? Je gaat aan de slag met een tool voor zelfevaluatie en vele leuke, praktische oefeningen. Altijd en overal op computer, tablet of mobiel. Het motto: ‘Maak jezelf een Mooier Mens’. Zodat je vol (zelf)vertrouwen de toekomst tegemoet kunt.

Deze video is de making-of' van de Deugdenspiegel, een van de basismodules op de website. Hiermee meet je je eigen positieve gedrag van de afgelopen week. Je ziet in de video een deelnemer en de onwerper. Deze module is, net als de rest van de website, gemaakt op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Voor wie?

MooierMens.app kan straks gebruikt worden door jongeren, werknemers en bedrijven. Jongeren kunnen de MooierMens.app gebruiken als deel van hun opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) of als ze aan het werk gaan. Met de webapp kunnen ook scholieren in het VO nadenken over positief gedrag in de beroepspraktijk, bijvoorbeeld bij maatschappijleer, burgerschapsvorming of bij de keuze voor een vervolgopleiding. Daarnaast is de webapp heel geschikt voor werknemers en bedrijven in domeinen met veel toekomstige (technologische) veranderingen.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...