Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs gaat door!

Achter de schermen wordt nu hard gewerkt, zodat we in de toekomst nog meer innovatieve onderwijs en arbeidsmarktconcepten een stapje verder kunnen brengen. Arbeidswijs 2.0 zal medio 2020 live gaan. We houden je op de hoogte via onze sociale media-kanalen!

 

Raketmannetje Arbeidswijs

Wat is Arbeidswijs?

Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject. Het doel is vernieuwende ideeën ophalen om de kloof tussen werken en leren kleiner te maken. Onderwijs + Arbeidsmarkt = Arbeidswijs! De beste ideeën krijgen een prijs en coaching om van idee naar praktijk te komen.

 

Wie kan meedoen met Arbeidswijs?

Iedereen met een goed idee, inzicht, product, dienst op samenwerkingsvorm om het gat tussen leren en werken te dichten kan meedoen. Of je nu student, werkzoekend, werknemer, docent of ondernemer bent.  

 

Iedereen doet mee

Waarom vindt de provincie Arbeidswijs belangrijk?

De vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt zijn niet met elkaar in balans. Er is veel vraag naar talent in verschillende sectoren (denk bijvoorbeeld aan de zorg of het onderwijs), maar er zijn te weinig vakmensen met de juiste kennis en kunde. Dit probleem kunnen we alleen oplossen door onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. Maar hoe doe je dat? Eén manier is om mensen met andere invalshoeken naar een thema-vraagstuk te laten kijken en uit te dagen een oplossing te bedenken. Dat is waar Gelderland Arbeidswijs voor gaat! Provincie Gelderland beloont die ideeën en helpt ze verder.

De opbrengst van vier jaar Arbeidswijs

De wedstrijdedities hebben drie inspirerende winnaars opgeleverd. Daarover hiernaast meer. Ook zijn er veel andere initiatiefnemers verder geholpen. In dit filmpje hoor je hun ervaringen. In 2019 vond de deelnemersreünie plaats.

Gelderland Arbeidswijs draait door!

Wie hebben Arbeidswijs bedacht en georganiseerd?

Arbeidswijs is bedacht en voor het eerst georganiseerd door Red Blue Jay. De tweede en derde editie en de reünie zijn met Wise Up Consultancy georganiseerd.  

Cookie settings