Gelderland Arbeidswijs

Arbeidswijs

Wat is Arbeidswijs
Gelderland Arbeidswijs is een open innovatie traject van de provincie Gelderland. Doel is om vernieuwende ideeën uit de markt te halen die de kloof tussen werken en leren kleiner maken. Onderwijs + Arbeidsmarkt  = Arbeidswijs, een wedstrijd waarbij de beste ideeën een prijs kunnen winnen en coaching vanaf het idee naar de praktijk.

De 2e (2017) en 3e (2018) editie werden in samenwerking met Wise Up Consultancy georganiseerd. Hier vind je informatie over deze eerdere edities en over 2019.

Waarom Arbeidswijs
Er zijn veel mensen werkzoekend, terwijl veel Gelderse bedrijven juist op zoek zijn naar personeel. Het verkleinen van dit gat tussen vraag en aanbod lukt alleen als we nieuwe invalshoeken bekijken van deelnemers met een frisse en toekomstbewuste blik op onderwijs en arbeidsmarkt.

De provincie Gelderland wil deze ideeën belonen en verder helpen. En dat heeft ze de drie voorgaande edities gedaan. Dat is waar Gelderland Arbeidswijs voor staat!

Iedere editie kende een eigen thema. Iedereen die mee deed wist dat het idee een koppeling moest hebben met het thema van dat jaar:

De thema's

Thema 2018
"Technologische Revolutie! Nieuwe kansen voor leren en werken, heb jij een goed idee?"

Thema 2017
Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat? 

Thema 2016
Duurzame Inzetbaarheid. "Hoe krijgen werkzoekenden een kans op de arbeidsmarkt in de techniek?"

Wie ?
Iedereen met een goed idee, inzicht, product, dienst of samenwerkingsvorm om het gat tussen leren en werken op de arbeidsmarkt te dichten, kon meedoen. Of je nu student, werkzoekend, werknemer, onderwijzer of ondernemer bent.

Inspiratie bijeenkomsten 
De inspiratiebijeenkomsten waren bedoeld om inspiratie op te doen en informatie in te winnen over je idee.

Idee indienen
In een bepaalde periode kon je je idee indienen. Later kon er op jouw idee gestemd worden en het idee met de meeste stemmen won de publieksprijs.

Innovatie traject en de Finale
Een vakjury beoordeelde de ideeën en selecteerde vijf finalisten (teams) om tijdens de finale een pitch te houden voor de jury en het publiek. De vijf finalisten ontvingen elk euro 1.500,- om hun concept uit te werken ter voorbereiding op de finale. Voor de finale vond de online stemming plaats, waarbij de vijf finalisten alles uit de kast haalden om hun idee digitaal te promoten. De resultaten van de online stemming werden tijdens de finale bekend gemaakt. De winnaar van de online stemming ontving de publieksprijs ter waarde van euro 2.500,- en begeleiding. De jury kende vervolgens punten toe, waarna de uiteindelijke winnaar bekend werd gemaakt. De winnaar ontving euro 10.000,- en coaching bij uitwerking en toetsing van het idee of concept in de provincie Gelderland. Tijdens de coaching combineerden we de verbinding tussen onderwijs, werkgevers en overheid.

Toolkit 
Je kan nog een indruk opdoen van het inspiratiedocument en deelnameregelement van 2018.

 

Gelderland Arbeidswijs Draait Door! in 2019

Op 6 juni vindt de bijeenkomst Gelderland Arbeidswijs Draait Door! plaats. Meer informatie volgt spoedig. Op de pagina Gelderland Arbeidswijs Draait Door! lees je al wat meer informatie.

 

Bij terugblikken kun je nog eens kijken hoe de vorige 3 edities eruit zagen.