Onderwijs en Arbeidsmarkt

Welk thema mag niet ontbreken op het jaarlijkse Onderwijs en Arbeidsmarkt-evenement in september?

ProfielfotoShosha Niesen 28-02-2019 1559 keer bekeken 12 reacties

Welk onderwerp mag in september niet ontbreken op het #onderwijsenarbeidsmarkt #evenement @provgelderland ? Lever jouw bijdrage en maak kans op hét HAN(d)-boek “Fit for the future”...

LET OP: Om mee te dingen naar het boek 'Fit for the Future' is het noodzakelijk om je te registreren, anders kunnen we de prijswinnaars niet benaderen.

Kaft HR-handboek 'Fit for the future'

12  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Beate Bouwman 01-03-19 om 13:59

Voldoende beschikbare en toegankelijke, betaalbare en sociale huisvesting voor jongeren, studenten en young professionals. Werkgevers en onderwijsinrichtingen, maar ook buurten en gemeenten hebben baat bij kwalitatieve, circulaire en inclusieve woonprojecten. Deze kunnen op tijdelijke locaties gerealiseerd worden en geven jongeren een eerste goede start. Heet de jeugd welkom. Zet dat talent in! Dat betaalt zich uit! Nu en in toekomst.

Iris van de Kamp 01-03-19 om 17:00

Hoe kun je als bedrijf een bijdrage leveren aan lessen en projecten van basisscholen en middelbare scholen in je eigen stad of dorp? Hoe ontwikkel je samen met scholen aansprekende en uitdagende projecten die jongeren helpen hun blik te verbreden, talenten te ontdekken en zich te oriënteren op vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt? En hoe richt je de projecten zó in dat je er als bedrijf ook heel direct waarde aan ontleent? Hoe haal je de denk-, doe- en innovatiekracht van leerlingen in huis?

Michiel van der Meer 01-03-19 om 17:04

Samenwerking onderwijs en ondernemers in Techniek promotie in Gelderland, zie www.techniekpactsmartandsustainable.nl. En stimuleren Leven lang ontwikkelen in project leven lang Gelders vakmanschap, zie www.geldersvakmanschap.nl

Marco Mout 01-03-19 om 22:06

De rappe expansie van www.walhallab.nl als ontwikkelen voor jeugd ipv of naast school. Voor techniek, creatie, design, en nog veel meer. Gezamenlijk met de jeugd opgebouwd, vormgegeven en extreem circulair qua inrichting, middelen, machines en materialen.

Manfred van der Voort 02-03-19 om 15:26

Wat mij betreft mag prominent op de agenda: Digitale fabricagetechnieken, Cobots en het Nieuwe Maken met de digitale vaardigheden om creativiteit om te zetten in scheppingskracht.

Karin Horsten 05-03-19 om 16:53

Hartelijk dank alvast voor jullie suggesties. Wellicht volgen er meer. De uitvraag loopt nog 2 werken daarna worden de winnaars van 'Fit for the future' bekend gemaakt.

M.L.van Kuilenburg, Zaltbommel 05-03-19 om 21:43

Stop het jo-jo effekt. Geschiedenis herhaalt zich. Jaren terug een overschot aan docenten. Aantal geboorten lees leerlingen loopt terug. Prognoses ? Nu is er weer een groot te kort dus zij-instromen als noodverband. Overheid stop met bemoeizucht allerlei regeltjes. Maak ook geen grote leerfabrieken met een scala aan RvT, RvC,Centr.directie. Ook de vergadermoeheid en bijscholing???
Leerlingen zijn geen nummers maar jonge mensen.
Houden van no nonsens, rechtvaardigheid en werken naar volwassenheid. Sociale vaardigheden bij opleidingen vaak een vergeten punt van aandacht.

Gert 05-03-19 om 23:24

Het onderwerp; Innovatie

M 06-03-19 om 8:05

Dyslexie binnen onderwijs en op de werkvloer.

Susanne ten Doesschate 06-03-19 om 8:10

Misschien gaat er een hele gemotiveerde werknemer verloren als een jongere niet op het juiste moment een laagdrempelige coach tegenkomt die hem aanspreekt... Dat is niet altijd een coach/professional van een onderwijs- of zorginstelling. Die bereiken niet de groep jongeren die zich niet meer op school laat zien of die al afgehaakt zijn. 2GetThere doet dat wel. Door het inzetten van ervaringsdeskundigheid en diversiteit bereikt ze een grote groep die ze 1 op 1 en intrinsiek weet te motiveren tot het maken van positieve keuzes daar waar kansen liggen en te kiezen voor ontwikkeling en groei. Investeer in de toekomst van jongeren en toekomstige werknemers door te investeren in peercoaching!

Antoon Huigens 06-03-19 om 16:42

Het inschakelen van MKB ondernemers als door de overheid gefaciliteerd "hrm-opleider" van (MBO) afgestudeerden die daarmee een betaalde werkplek krijgen in een meester-gezel constructie. In een bepaalde periode kunnen zij dan het vak leren en de MKB'er die huiverig is om personeel aan te nemen wordt daarmee geholpen. De overheid kan zo innovatie en duurzaamheid bij MKB'ers stimuleren (MBO'ers nemen de nieuwste kennis mee) en het stagneren van instroom van werknemers (wat de samenleving veel geld kost) wordt tegengegaan.
Win-win-win
antoon.huigens@gmail.com

Mirjam Warners 07-03-19 om 11:58

Hoe zorgen we voor een nog betere aansluiting van vraag en aanbod in de regio door middel van o.a. skills-, onderwijs- en arbeidsmarktdata? Er is veel data beschikbaar, maar benutten we dit al optimaal? Het is van groot belang dat er een goede en uitgebreide kennis bestaat over de arbeidsmarktregio's vanuit zowel de vraagkant (de werkgevers) als de aanbodkant (de werknemers, onderwijs). Laten we niet alleen een brug slaan tussen deze onderwerpen, maar laat het écht verweven worden met elkaar!

Cookie-instellingen