Onderwijs en Arbeidsmarkt

Bedrijfsleven, universiteit en plusklas Jongleren.biz werken samen aan uitdagend plusonderwijs.

Sascha Brandse 13-02-2019 942 keer bekeken 0 reacties

Plusjeklas.nl: De online leermethode voor plusklasonderwijs

Begin 2019 werd Plusjeklas.nl gelanceerd. Deze online leermethode biedt online lesmateriaal voor (hoog)begaafde kinderen in de plusklas, maar is ook zeer goed bruikbaar om het onderwijs voor alle kinderen op school te plussen. Het mooie aan deze methode is dat het de verbinding legt tussen basisonderwijs, universiteit en het bedrijfsleven. Door de subsidie Onderwijs en Arbeidsmarkt kan dit gerealiseerd worden. 

“De online leermethode bereidt kinderen voor op een dynamisch leven van nu én straks. Plusjeklas is een curriculum waarmee kinderen zogenaamde 'skills for life' leren. Vaardigheden waarvan ze een leven lang profijt hebben. Alle lessen zijn geschikt om kinderen de ruimte te geven voor eigen ideeën. Het is dan ook een lesprogramma waarmee kinderen hun eigen unieke kracht ontdekken en vindingrijk worden voor het leven!”, vertelt Sascha Brandse, eigenaar/founder/directeur van Plusjeklas.

Talenten ontdekken door ondernemend onderwijs

De lesmethode is gebaseerd op ondernemend onderwijs, waarbij kinderen de ruimte krijgen om hun eigen plannen te bedenken (bijvoorbeeld voor hun eigen bedrijf) en deze om te zetten naar de werkelijkheid. Dat betekent zo min mogelijk klassikale uitleg en zo veel mogelijk werktijd voor de kinderen. De leerkracht geeft het kader en het leerdoel, daarbinnen hebben de kinderen zo veel mogelijk keuzevrijheid. Zo ontdekken de kinderen hun eigen talenten en worden ze vindingrijker in het scheppen van kansen voor zichzelf.

Door de samenwerking met de Wageningen Universiteit en het regionale bedrijfsleven is het onderwijsprogramma up-to-date en heeft het uitdagende lessen over wetenschap en techniek.

Sascha Brandse: “Wij geloven dat kinderen meer waarmaken vanuit hun eigen unieke kracht, vindingrijkheid en flow. Zo bereiden ze zich beter en duurzamer voor op het dynamische leven.”

Lesgeven vanuit de actualiteit

Het plusklas-lesprogramma is geschikt voor leerkrachten die houden van lesgeven vanuit de actualiteit en hier inspiratie voor zoeken. Bovendien zijn de lessen van Plusjeklas direct inzetbaar, zonder al te veel voorbereiding.

Plusjeklas is beschikbaar op basis van een abonnement. Het is mogelijk om het hele programma te draaien, maar ook om losse lessen uit te zoeken. De lessen zijn makkelijk te downloaden en naar wens in PowerPoint aan te passen. Dit maakt het een plusklas-lesprogramma waarmee leerkrachten snel uit de voeten kunnen, zodat ze tijd overhouden voor andere belangrijke zaken.

Het online lesprogramma bestaat uit verschillende projecten over diverse thema's. Plusjeklas publiceert elk schooljaar drie nieuwe projecten. Zo blijven de lessen altijd vernieuwend.

Ervaren in plusklas-onderwijs

De projecten van Plusjeklas zijn opgezet door een enthousiast team van leerkrachten. Zij zijn werkzaam bij Jongleren.biz in Bennekom, een externe plusklas voor (hoog)begaafde kinderen.

Jongleren.biz is de ideale proeftuin voor Plusjeklas. Hier worden alle lessen bedacht en gegeven. Jongleren.biz heeft een eigen curriculum bedacht en inmiddels jarenlang ervaring met geven van dit plusklas-onderwijs.

We zijn altijd op zoek naar bedrijven die willen participeren! Meer weten? Neem dan contact op via sascha@plusjeklas.nl.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen