Run your business

ProfielfotoKarin Horsten 08-01-2018
593 keer bekeken 0 reacties

Op deze pagina tref je voorbeelden aan van grote en kleine Onderwijs en Arbeidsmarkt projecten in Gelderland. Sommigen zijn afgerond, anderen zijn net uit de startblokken. Alle initiatieven zijn erop gericht het verschil tussen vraag en aanbod op de Gelderse arbeidsmarkt kleiner te maken. De gekleurde icoontjes op de kaart geven aan tot welke categorie de projecten behoren, bijvoorbeeld techniek, zorg, grensoverschrijdend, food. Een druk op het icoontje en je vindt de informatie over het project waar je meer over wil weten.

In dit project wordt voor stage bedrijven en de studenten van de opleiding Bedrijfsadministratie / Ondernemerschap een tool ontwikkeld om de aansluiting tussen opleiding en stagebedrijf te verdiepen en verbreden.

Soort project

 

Versterking relatie Onderwijs & Arbeidsmarkt in de Bedrijfsadministratieve beroepen.

Ontwikkeling tool voor MBO en stagebedrijven met realistische simulaties in gaming context.

Projectnaam

Run your business

Projectlocatie

Aventus Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen

Projectomschrijving

In dit project wordt voor stage bedrijven en de studenten van de opleiding Bedrijfsadministratie / Ondernemerschap een tool ontwikkeld om de aansluiting tussen opleiding en stagebedrijf te verdiepen en verbreden.

De tool wordt gebouwd vanuit het idee een confrontatie van het beheer van de (financiële) bedrijfsadministratie met de werkelijkheid van alle dag te realiseren. Dit vraagt om specifieke oplossingen binnen een zo realistisch mogelijke context van een bedrijf of instelling. Dit alles verpakt in een spelconcept dat aansluit bij de moderne media die studenten heden ten dage gebruiken.

De aanpak die in deze aanvraag geschetst wordt dan ook nadrukkelijk niet gepositioneerd als e-learning of onderwijs-ICT, maar als transitie om job-contexten te ervaren op het snijvlak van virtueel en echt (= dat-wat-leerlingen-als-echt-percipiëren). Het komt zo het dichtste bij het meest optimale onderwijsmodel dat we kennen: meester-gezel en plaatst leren in een meer vooraanstaand deel van de ‘reality mix’ van leerlingen: namelijk de voorpagina op hun tablet of smartphone.

Betrokken partijen

  • Aventus
  • OCD opleidingen
  • Achmea
  • Gazelle
  • Morgo folietechniek
  • A-vision
  • Sightes
  • Thinksharp

Voortgang Project

Doorloop: Oktober 2017 t/m december 2018

Jaar van toekenning

2017

Zaaknummer

2017-009774

Contact

Naam: P. Lokhorst

Telefoon: 0625630865

Email: p.lokhorst@aventus.nl

Afbeeldingen

Ondernemerschap

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...