STERA: Smart Technical Education Regio Achterhoek / Slimme Techniek Educatie Regionale Arbeidsmarkt

ProfielfotoShosha Niesen 02-10-2019
24 keer bekeken 0 reacties

Op deze pagina tref je voorbeelden aan van grote en kleine Onderwijs en Arbeidsmarkt projecten in Gelderland. Sommigen zijn afgerond, anderen zijn net uit de startblokken. Alle initiatieven zijn erop gericht het verschil tussen vraag en aanbod op de Gelderse arbeidsmarkt kleiner te maken. De gekleurde icoontjes op de kaart geven aan tot welke categorie de projecten behoren, bijvoorbeeld techniek, zorg, grensoverschrijdend, food. Een druk op het icoontje en je vindt de informatie over het project waar je meer over wil weten.

Elf VMBO scholen in de Achterhoek vormen samen met het bedrijfsleven, vier opleidingsbedrijven en het ROC, de STERA-Leerroute: Een netwerk van opleidingsplaatsen waardoor deze VMBO scholen hun leerlingen elk technische keuzevak naar wens, kunnen aanbieden.

Contact Frans Wijnands
E-mail: franswijnands@profijtscholen.nl
Locatie Regio Achterhoek
Website https://www.stera-leerroute.nl/
Betrokken partijen

Onderwijs - Ondernemers - Overheid:       
zie https://www.stera-leerroute.nl/organisatie/

Doelen

Het oprichten van een netwerk en werkwijze die duurzaam het praktijkgerichte deel van de VMBO techniekopleidingen borgt in het huidige en toekomstige VMBO;

80 praktijkopleidingsplaatsen voor de invulling van het praktijkgerichte opleidingsdeel voor tenminste 10 profiel/keuzevakken techniek buiten de VMBO scholen bij lokale partijen;

Deelname van 400 leerlingen van VMBO techniekopleidingen aan deze nieuwe invulling van praktijklessen; 

Looptijd 15 november 2016 - 31 augustus 2020
Zaaknummer 2016-010360

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...