Jongeren en circulaire economie regio Nijmegen

ProfielfotoKarin Horsten 05-02-2019
488 keer bekeken 0 reacties

Op deze pagina tref je voorbeelden aan van grote en kleine Onderwijs en Arbeidsmarkt projecten in Gelderland. Sommigen zijn afgerond, anderen zijn net uit de startblokken. Alle initiatieven zijn erop gericht het verschil tussen vraag en aanbod op de Gelderse arbeidsmarkt kleiner te maken. De gekleurde icoontjes op de kaart geven aan tot welke categorie de projecten behoren, bijvoorbeeld techniek, zorg, grensoverschrijdend, food. Een druk op het icoontje en je vindt de informatie over het project waar je meer over wil weten.

In het project worden middelbare scholieren verbonden met de bedrijvigheid en de kennisthema’s van de circulaire economie.

Soort project

 

Oriëntatieprogramma met bedrijven en hoger onderwijs over Circulaire economie voor middelbare scholieren.

Projectnaam

Jongeren en circulaire economie regio Nijmegen

Projectlocatie

Regio Nijmegen

Projectomschrijving

In het project worden middelbare scholieren verbonden met de bedrijvigheid en de kennisthema’s van de circulaire economie. Jongeren werken samen met bedrijven aan vakoverstijgende projecten zodat ze enthousiast worden gemaakt voor een vervolgopleiding en een carrière in de circulaire economie in de regio Nijmegen.

Website link

https://jongeren.circles.nu

Betrokken partijen

Bedrijven uit de netwerken Power2Nijmegen, Circles en Cirkelstad Arnhem Nijmegen. Gemeente Nijmegen, HAN, Mondial College Nijmegen, Dominicus College Nijmegen,  OBC Bemmel, KBA Nijmegen.

Voortgang Project

In het eerste jaar hebben scholieren verschillende bedrijfsprojecten uitgevoerd. In samenwerking met de HAN en bedrijven is een scholing voor docenten verzorgd en er hebben twee projectweken plaatsgevonden waarbij scholieren adviezen hebben opgesteld voor het duurzaam maken van de Nijmeegse wijken Neerbosch Oost, de Biezen en Waterkwartier. Hierbij hebben 10 klassen deelgenomen met  in totaal meer dan 250 jongeren.

Jaar van toekenning

2017

Zaaknummer

2017-015777

Contact

Naam:  Jan Raaijman
Telefoon: 06 53965736
Email: j.raaijman@icba.nl

Afbeeldingen

Circulair

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...