Onderwijs en Arbeidsmarkt

In de praktijk

Gelderland arbeidswijs

Binnen de eerste variant van dit sociale innovatietraject werd iedereen uitgenodigd met een vernieuwende blik op de koppeling tussen leren, zoeken, werken en ontwikkelen.
Voor 2016/2017 is het Themajaar: Duurzame Inzetbaarheid. De concrete vraag: "Hoe krijgen werkzoekenden een kans op de arbeidsmarkt in de techniek?"

In alle regio's in Gelderland werden 8 inspiratiesessies gehouden voor potentiële deelnemers.
Ook konden deelnemers feedback krijgen op hun concept tijdens een speciale sessie met experts.

Maar liefst 40 concepten werden ingestuurd, een hele kluif voor de jury om te beoordelen. De finalisten zijn op 1 november 2016 bekendgemaakt. Zij ontvangen 2000,- Euro voor het verfijnen van hun pitch en begeleiding op maat.

Onderwijs en Arbeidsmarkt evenement 2016
Talent Scouting voor Techniek is de winnaar van de innovatieprijs ‘Gelderland Arbeidswijs’. Dat maakte gedeputeerde Michiel Scheffer op 1 december 2016 bekend op het Onderwijs & Arbeidsmarkt evenement in Ulft. Gelderland Arbeidswijs is gestart om nieuwe onderwijs- en arbeidsmarktconcepten uit te kunnen werken. Talent Scouting was 1 van de maar liefst 40 inzenders.

Bekijk de film: een impressie van het Gelderland Arbeidswijs Evenement op 1 december

Sfeerimpressie Onderwijs en Arbeidsmarkt Evenement 2016 from Provincie Gelderland on Vimeo.

De Publieksprijs Arbeidswijs werd met meerderheid van stemmen gewonnen door Vakbroeders, gepresenteerd door Arjen Bos van Stichting Zette & Brave New World. Vakbroeders is een sociale onderneming, die jongeren tot 27 jaar opleidt tot vakman of vakvrouw in schilders- en/of onderhoudswerk.