Succesvolle editie online Hannover Messe Challenge

Bron: www.uttwente.nl/hannovermessechallenge
28-04-2021
25 keer bekeken 0 reacties

Praat mee over het onderwijs en de arbeidsmarkt! Plaats hier jouw artikel of reactie.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"216182"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"10000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Op 12 en 13 april heeft de online editie van de Hannover Messe Challenge plaatsgevonden. Dit jaar was het evenement in verband met corona voor het eerst volledig online. Met maar liefst 200 Havo en VWO leerlingen uit heel Nederland, was het evenement een groot succes!

De acht universiteiten en veertien hogescholen van de regionale VO-HO netwerken organiseerden de Challenge voor de vijfde keer.

44 teams, 5 winnaars

Tijdens de Hannover Messe Challenge gingen scholieren in twee dagen aan de slag om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken voor een van de vijf uitdagende challenges. De challenges waren echte vraagstukken van bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Van de 44 ingezonden eindproducten, heeft de jury uiteindelijk van elke challenge een winnaar gekozen.

Voor elke challenge was een prijs van € 250 te winnen voor het team dat de beste Onepager opleverde. Dit zijn de winnaars.
 

Challenge

Team

School

Samen tegen voedselverspilling

Fairaway

Bataafs lyceum Hengelo

Ontwerp de microscoop van de toekomst

Alle Hens aan dek!

Canisius Almelo

Deepfakes met deep impact

Artificial Data

Veluws College Walterbosch Apeldoorn

Filterbubbels en fabelfuiken

Team ‘Bubbel Blazende Fabeltjeskrant

Veluws College Walterbosch Apeldoorn

Van afval naar waarde

Gooische Meiden

Comenius College HilversumDe winnaars met jury oordeel en alle eindproducten zijn terug te lezen op de website. Bekijk ook de Aftermovie HMC 2021. Voor sfeerbeelden en een impressie, klik hier

Samenwerking

De Hannover Messe Challenge is een samenwerking van de volgende partijen:

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen