De Gelderse Maaksessies: lessen en inzichten gebundeld in een online magazine

22-04-2021
43 keer bekeken 0 reacties

Praat mee over het onderwijs en de arbeidsmarkt! Plaats hier jouw artikel of reactie.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"216182"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"10000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Tussen 2018 en 2020 deden vele tientallen Gelderlanders mee aan elf Maaksessies, ontwikkeld door adviesorganisatie OpenEmbassy in opdracht van Provincie Gelderland. Er werden bijzondere bijeenkomsten.

Over de weg die nieuwkomers in de provincie afleggen, de kansen die ze pakken, de obstakels die ze tegenkomen, en over hun perspectief. Het doel van de sessies was al doende leren wat werkt, wat niet werkt en wat nog moet worden ontwikkeld om integratie in Gelderland beter te laten slagen.

Betrokken inwoners, professionals, ambtenaren, werkgevers, NGO’s, sociale wijkteams, zorgpartners, verenigingen, kerken, sportclubs en nieuwkomers hebben naar elkaar geluisterd en hun kennis, ervaring en ideeën met elkaar gedeeld.  Discussies werden met passie en belangstelling uitgevoerd, over thema’s zoals lokale verbondenheid, de beste weg naar werk, gezondheid, de rol van sleutelpersonen, de Veranderopgave en de nieuwe inburgeringswet.

Alle inzichten uit de Gelderse maaksessies zijn gebundeld in een online magazine. Essays, interviews, praktische artikelen en een gedetailleerde terugblik op alle sessies, om ervoor te zorgen dat de lessen zo snel en zo goed mogelijk in de praktijk worden toegepast.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen