Ben jij ook fan van FAN?

06-04-2021
183 keer bekeken 0 reacties

Praat mee over het onderwijs en de arbeidsmarkt! Plaats hier jouw artikel of reactie.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"216182"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"10000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Als nieuwbakken regio-adviseur Foodvalley, was het natuurlijk een kwestie van tijd, dat onze Toosje Hendriksen fan zou worden van FAN. Daarom is ze gevraagd, om haar enthousiasme voor FAN toe te lichten in een fanmail.

Toosje Hendriksen (Provincie Gelderland) over de FAN

“Ik ben fan van FAN”!”
“Sorry?” Vanaf mijn zolderkamertje kijk ik naar een mini Brigitte op mijn laptopscherm en druk mijn oortje verder aan. Druilerige novemberregen tikt tegen het raam terwijl ik beneden mijn dochtertje hoor huilen. “Je bent fan van wat?”
“Ik ben fan van FAN!” 
Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, maar, wat is FAN?

Januari 2016 stapte ik voor het eerst de provincie binnen. Na 6 jaar Sociaal Domein (gemeente, UWV en Sociale Werkvoorziening) maakte ik de overstap naar provincie Gelderland. En, misschien verwacht je het niet, maar de overgang voelde best groot. Ik bij de afdeling inkoop aan de slag en was verantwoordelijk voor Social Return. Waarbij we, samen met de bedrijven/ opdrachtnemers, kijken hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans kunnen geven in hun organisatie.

In november 2020 was de tijd rijp om de overstap te maken naar Onderwijs en Arbeidsmarkt. En daarbij zou ik het stokje van Brigitte overnemen in regio Foodvalley. En dat stokje ging gepaard met een gedegen inwerktraject.

Zo geschiedde mijn eerste kennismaking met FAN. En hoe meer ik erover hoorde, hoe meer ik erover las, hoe meer ik het enthousiasme van Brigitte ook eigen kon maken. Want we hebben vanuit de provincie een aantal ambities waar Food Academy Nijkerk naadloos op aansluit. En er wordt ingezet op het verkleinen van die discrepantie op de huidige arbeidsmarkt.

Maar waar ik zelf erg blij van word is, dat er meerdere mensen, bedrijven en instanties zijn die dit initiatief een warm hart toedragen. En hierbij ook direct bijdragen. Dat het een basis vormt voor een duurzame samenwerking die de regio net die stap extra kan laten maken in een meer toekomstbestendig onderwijs en arbeidsmarkt.

Dan rest mij nog de vraag: is er ook een fanclub?

Bron: FAN mail maart 2021 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen