De Ler(n)ende Euregio

30-03-2021
47 keer bekeken 0 reacties

Praat mee over het onderwijs en de arbeidsmarkt! Plaats hier jouw artikel of reactie.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"216182"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"10000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Op 2 december 2020 heeft de Ler(n)ende Euregio succesvol deelgenomen aan de Grenslandprijs 2020. Naar aanleiding daarvan zijn interviews gehouden met demissionair staatssecretaris Knops en Minister Dr. Holthoff - Pförtnerr.

Hierin benadrukken ze het belang van aandacht voor jeugd en arbeidsmarkt in de Euregio. Zie de bijgevoegde video's voor de interviews.

Lerende Euregio is een netwerk van 80 middelbare beroepsscholen, opleidingsbedrijven en overheidsinstellingen in de Euregio Rijn-Waal, maar ook steeds vaker in de Euregio Rijn Maas Noord. Het project wordt medegefinancierd door de provincie Gelderland.

Het project faciliteert, coördineert en organiseert succesvol uitwisselingen, projecten en stages tussen ROC’s en Berufskollegs. De studenten maken kennis met de beroepscultuur, de taal en het onderwijssysteem van het buurland.

Daarnaast stimuleert het project Duits in het mbo en is het sinds 2018 mogelijk voor studenten een internationaal erkend Goethe-certificaat de behalen. Op dit moment staat het project voor de uitdaging te verduurzamen en onafhankelijk van Interreg voort te kunnen bestaan. Hiervoor zal een nieuwe projectaanvraag worden ingediend voor Interreg VI dat zal starten in 2022.

Sinds de start van Ler(n)ende Euregio in 1999 hebben meer dan 30.000 leerlingen het buurland bezocht, en zijn ongeveer 60.000 leerlingen - inclusief gastscholen - geïnternationaliseerd via het netwerk en de financiering van Ler(n)ende Euregio.

Afbeeldingen

Im Gespräch mit/ In gesprek met Minister Dr. Holthoff-Pförtner

In gesprek met Staatssecretaris drs R.W. Knops /Im Gespräch mit Staatssekretär R.W. Knops

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen