Word jij de nieuwe restauratiespecialist?

04-02-2021
57 keer bekeken 0 reacties

Praat mee over het onderwijs en de arbeidsmarkt! Plaats hier jouw artikel of reactie.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"10","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"216182"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Gelderland heeft vele, mooie monumenten. Om deze te behouden en toekomst te geven, zijn nieuwe restauratiespecialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart.

Ontdek het Gelderse restauratievak
Gelderland telt ruim 30.000 monumenten, landschappen en beschermde archeologische sites. Indrukwekkende monumenten zoals kastelen, kerken, poorten en torens maken deel uit van de Gelderse cultuur. Eén ding is zeker: het is van belang dat de schoonheid en het karakter van deze monumenten zichtbaar blijven en toekomstbestendig zijn! Mannen, vrouwen, jongens en meiden: iedereen is welkom om het Gelderse restauratievak te ontdekken door middel van cursussen, workshops en exposities. De erfgoedwerkplaats is een ideale manier om te leren in de restauratiepraktijk.

De beste specialisten in Gelderland hebben hun krachten gebundeld om kennis over het restaureren van monumenten te delen en door te geven. Ieder zijn vak is hét platform voor restauratiespecialisten met ambitie, die monumenten in Gelderland willen restaureren en behouden.

Leer het vak van de meester zelf
Alleen de allerbeste vakmensen zijn geschikt voor het restauratievak. Daarvoor zijn erkende vakopleidingen nodig om slimme, handige en creatieve geesten voor te bereiden op de toekomst van het restaureren. In de opleidingen komen zowel oude als nieuwe technieken aan bod. Denk aan CNC, 3D-printen, infrarood scannen en het gebruik van drones. En natuurlijk circulair en duurzaam leren denken in de restauratiebouw.

Opleiding technicus hout en restauratie MBO-3

Sfeer proeven
Heb je interesse in de opleiding Technicus Hout en Restauratie MBO-3, BOL/BBL? Of heb je je al aangemeld? Kom dan naar de preview op de leslocatie van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) in Arnhem. Je krijgt een rondleiding door het gebouw met een bezoek aan de werkplaats. Er zijn docenten aanwezig die persoonlijk met jou in gesprek gaan. Tijdens de inloopdag krijg je een goede indruk van deze opleiding in het restauratievak en van de sfeer waarin de lessen worden gegeven.
Op maandag 8 februari en maandag 8 maart vinden er inloopdagen plaats.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.geldersrestauratiecentrum.nl

Bronvermelding: www.iederzijnvak.info

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen