LIVE+ creëert een cultuur van impACT

07-01-2021
276 keer bekeken 0 reacties

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

In januari 2020 startte Stichting ACT samen met gemeente Arnhem en provincie Gelderland leer-werkcommunity LIVE+. (Kwetsbare) mensen worden op weg geholpen richting zingeving en een netwerk. Dat maakt hen én hun omgeving weerbaarder en wendbaarder. LIVE+ blikt terug op uitdagingen en successen.

Community

LIVE+ is een leer-werkcommunity: een netwerk van mensen die samen aan de slag gaan met de uitdagingen waar zij individueel mee geconfronteerd worden. Hoe belangrijk dat is werd afgelopen jaar door corona nog eens extra onderstreept. Juist in een tijd van verandering, onzekerheid en angst haal je steun en kracht uit een community.

Zingeving en netwerk zijn sleutelwoorden binnen LIVE+. Door aan de slag te gaan met de maatschappelijke uitdagingen binnen de gemeenschap waarin je leeft, werk je aan je eigen ontwikkeling en aan je verbinding met elkaar.

Samenwerkend leren

Ervaring en onderzoek heeft bewezen dat een heterogene doelgroep in een community een versterkend effect heeft op de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Door mensen met verschillende achtergronden met elkaar samen te brengen zie je dat er een dynamiek ontstaat waarbij samenwerkend leren de basis is. Een basis voor motivatie, talentontwikkelingen een betekenisvol traject waarbij het systeem de mens volgt.

Doordat iemand meteen aan de slag gaat kom je erachter of de gekozen route daadwerkelijk past. Ook wordt duidelijk welke vaardigheden ontwikkeling behoeven om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt en/of scholingstraject.

Uitgelicht: De Noord Oost Academy

De Noord Oost Academy is een van de LIVE+ uitvoeringsprojecten die aansluit op een maatschappelijk vraagstuk. Het is een ondersteunend programma waarbij de kinderen in een buitenschoolse vrije setting aan de slag gaan met de voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Dit wordt gedaan met vaste begeleiders en een flexibel team van stagiaires en deelnemers. Samen wordt het programma vormgegeven. Een vorm van ‘dubbel loop learning’ waarbij er op meerdere lagen geleerd wordt en er een leercultuurontstaat die we belangrijk vinden voor het werken en leren in een leergemeenschap.

Meer weten

www.stichtingact.nl 
www.live-nederland.nl 
info@stichtingact.nl 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen