KWTG lanceert W&T-checklist voor leraren in Gelderland

16-10-2020
25 keer bekeken 0 reacties

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

2020 is HET jaar waarin alle basisscholen in Nederland Wetenschap & Technologie (W&T) moeten geven aan hun leerlingen. Met de checklist van het KWTG ontdekken leraren stapsgewijs waar hun school staat met W&T. Ook krijgen ze handvatten om kinderen onderzoekend en ontwerpend te laten leren.

Lees hier het hele bericht: 

Wetenschap & Technologieonderwijs vanaf dit jaar feit voor basisscholen in Nederland
KWTG lanceert checklist voor leraren in Gelderland

2020 is HET jaar waarin alle basisscholen in Nederland Wetenschap & Technologie (W&T) moeten geven aan hun leerlingen. Want goed wetenschap- en technologieonderwijs draagt bij aan talentontwikkeling en ontwikkelt spelenderwijs precies de vaardigheden die in deze tijd nodig zijn. Lang niet alle scholen zijn daar klaar voor. Daarom lanceert het KWTG de campagne Ben jij er klaar voor? In de campagne staat de W&T-checklist centraal. Met de checklist ontdekken leraren stapsgewijs waar hun school staat met W&T. Ook krijgen ze handvatten om kinderen onderzoekend en ontwerpend te laten leren.   

Wetenschap & Technologie in de klas
In de provincie Gelderland wonen zo’n 200.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Zij vormen samen een onvoorstelbare schat aan talent en ontwikkelkracht. Wetenschap- en technologieonderwijs stimuleert de onderzoekende en ontwerpende houding van deze leerlingen. Die manier van leren hoeft niet als apart vak naast rekenen, taal en spelling te bestaan, het kan juist uitstekend met die vakken worden gecombineerd. Zo ontwikkelen kinderen doorlopend vaardigheden als creatief en kritisch denken, oplossingen bedenken, vragen stellen en samenwerken. Door op jonge leeftijd al in te spelen op de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen bereiden zij zich voor op wat de veranderende maatschappij van hen vraagt en hoe ze daar zelf aan kunnen bijdragen.

Ben jij er #klaarvoor?
Loop de W&T-checklist langs en ontdek waar jij staat. Met de campagne #klaarvoor laat het KWTG zien dat Wetenschap & Technologie minder ingewikkeld en tijdrovend is dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Om Gelderse leraren te inspireren vertellen juf Ilse, meester Sander, juf Margot en meester Simon hoe zij W&T in de klas aanpakken en wat het hen oplevert.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen