Terugblik online evenement 'Samen wendbaar, nu en morgen'

15-10-2020
168 keer bekeken 0 reacties

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Op 17 september vond het jaarlijkse Onderwijs en Arbeidsmarkt-evenement plaats. Provincies Gelderland en Overijssel boden samen een inspirerend digitaal programma aan vol trends en ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden. Nog even nagenieten of gewoon nieuwsgierig? Kijk dan de aftermovie!

Samen, juist nu

Vooral in deze bijzondere tijden is het belangrijk dat we elkaar weten te vinden, ook in Oost-Nederland. Om kennis te delen, te inspireren en mooie voorbeelden een podium te geven. Om te leren en ervaren en de ontmoeting en verbinding te stimuleren. Dat was, juist dit jaar, voor provincie Overijssel en provincie Gelderland voldoende reden om gezamenlijk het evenement Onderwijs en Arbeidsmarkt te organiseren. Want beide provincies zetten in op het creëren en behouden van een inclusieve en wendbare arbeidsmarkt. Samen met partners, zodat we samen wendbaar zijn, nu en morgen.

Digitaal

Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was het dit jaar niet mogelijk om een fysiek evenement te organiseren. Dus deze situatie vroeg om een nieuwe vorm, een nieuwe aanpak. Er is een volledig digitaal programma opgezet dat live werd uitgezonden. Ruim 650 kijkers/deelnemers hebben het evenement vanuit hun thuisomgeving live bijgewoond. 

Toekomstbestendige arbeidsmarkt

Dagvoorzitter Sabine Uitslag leidde de deelnemers door een afwisselend en veelzijdig programma. Als eerste spreker vertelde Rob Witjes, hoofd arbeidsmarkt informatie- en advies bij UWV, over wat de gevolgen zijn van COVID-19 op de arbeidsmarkt. Vervolgens vond een gesprek plaats met gedeputeerden Tijs de Bree (Overijssel) en Peter Kerris (Gelderland) en Jacco Vonhof (MKB Nederland), waarin een schets van de toekomst aan bod kwam. Alle tafelgasten waren het er over eens: we willen in gezamenlijkheid komen tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt waar ieders talent telt.

Inspirerende voorbeelden

Tijdens het plenaire deel zijn er veel inspirerende voorbeelden gegeven en ervaringen gedeeld. Daarna was het tijd voor de deelnemers thuis om ervaringen met elkaar uit te wisselen in de break-outsessies. Het aanbod was breed: deelnemers konden ontdekken hoe door sociale innovatie en de kracht van de stad de match te maken valt tussen werkgevers, werkzoekenden, studenten en zzp-ers. Maar ook konden zij zich laten inspireren door de belevingswereld, uitdagingen en vraagstukken van de vmbo-docent in de techniek. Of kennis maken met de technieken waarmee zij hun concentratie langer kunnen vasthouden, in een tijd waarin de wereld steeds meer afleiding biedt. En dit zijn slechts drie break-outsessies van de in totaal vijftien sessies die er gegeven zijn. Met veel uiteenlopende thema’s op gebied van onderwijs en arbeidsmarkt, zat er voor iedereen wat interessants bij.

Evenement terugkijken

Wil je (een samenvatting van) het evenement terugkijken? Ga naar www.samenwendbaarevent.nl!

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen