Monitor Welbevinden: highlights werk en scholing

September 14, 2020
77 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

In de 5e Monitor Welbevinden Ondernemen, werken en leren werd Gelderlanders gevraagd naar hun blik op de Covid-19 crisis, en de impact daarvan op werk en scholing. Dat leverde een aantal interessante resultaten op.

Highlights werk en scholing: wendbaarheid door sectorswitchen en omscholing

  • 2 op de 5 Gelderlanders die betaald werk hebben of studeren overwegen zich te laten omscholen naar een andere sector. Zij denken dan o.a. aan onderwijs, ICT, zorg, industrie (techniek) maar opvallend genoeg ook aan de culturele en toeristische sector. Dat is mooi, want in die sectoren is en blijft vraag naar talent.
  • Er wordt veel nagedacht over bij- of omscholing, maar 50% van de Gelderlanders geeft aan niet precies te weten waar ze daarover informatie kunnen vinden.
  • Opmerkelijk: de groepen die het hardst geraakt worden door de crisis -bijvoorbeeld jongeren en mensen met een flexibel contract- zijn bezorgd over hun toekomst, maar ook vaker optimistisch over hun carrièreperspectief.

Persbericht en rapportage

Ruim 3200 deelnemers vulden de enquete in. Lees hier het officiële persbericht en bekijk de rapportage.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings