Gelders vakmanschap 2.0 van start

February 20, 2020
308 keer bekeken 1 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

In 2020 samen met werknemers en werkgevers investeren in leven lang ontwikkelen in de techniek. De verbindingscoaches gaan graag in gesprek over duurzame inzetbaarheid, leercultuur en scholingsregelingen. Bron: www.geldersvakmanschap.nl.

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘Er is een groot tekort aan vakmensen in de techniek. Met Leve(n)lang Gelders Vakmanschap slaan onderwijs, overheid en ondernemers de handen ineen om dit tekort aan te pakken. Samen investeren we in de opleiding van technisch personeel en geven we zij-instromers een kans op een baan in de techniek. Een win/win situatie voor de werkgever en de werknemer. ‘

Gelderland wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Gelderse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Al die krachten zijn actief gebundeld in het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Daarmee ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Gelderland beter te laten functioneren.

Projectleider Haske van Aken blijft ook de kartrekker voor Gelders Vakmanschap 2.0. “We zetten nu vooral in op verbindingscoaches en leren van elkaar. Kortom, nog meer verbinden en nog meer samenwerken met relevante partners. Ook richten we in plan 2.0 de focus meer op het MKB zonder eigen HRM-afdeling. Wat blijft, is de insteek die ook Gelders Vakmanschap 1.0 tot een succes maakte: opereren vanuit de actiestand."

Meer weten? Lees het hele persbericht op https://geldersvakmanschap.nl/actueel/gelders-vakmanschap-20-gestart.

Images

Comment

Twitter

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
erik huiskamp February 27, 2020

Goed dat het wordt voortgezet in 2.0.

Cookie settings