Digital Days hackathon 'shaping the digital future': en de winnaar is...

February 17, 2020
61 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Valentijnsdag stond voor deze mbo en hbo-studenten niet in het teken van liefdesbrieven, hartjes en chocola. Nee, zij bogen zich in een competitieve hackathon over 9 robotiseringsvragen van I-boeren Sieplo en Appeltje-Eitje-Automaten, en regio FoodValley. Nieuwsgierig naar het winnende idee?

We houden je niet langer in spanning: de bedenkers van het oormerk informatiedashboard mochten de Digital Days havkathon-trofee mee naar huis nemen! Zij bedachten in de Basiliek in Veenendaal een goede oplossing voor de vraag Sieplo over het effectiever monitorren van dierenwelzijn.

Alle melkkoeien hebben een oormerk. Op basis van dat merk worden gegevens over de koe verzameld. Uit die gegevens kan van alles worden afgeleid over hoe het met de koe gaat. Al die informatie komt terecht in een digitaal dashboard. De hackaton-studenten bedachten een gezondheids-alert in het dashboard op basis van de oormerkdata. Wijkt de lichaamstemperatuur van de koe en/of haar eet/kauwgedrag af? Dan wordt de boer via het dashboard gealarmeerd. De boer kan dan de koe extra in de gaten houden. Boer blij, koe blij :-)

Andere inspirerende ideeën waren o.a. de EI-pas (een bonuskaartsysteem voor klantenbinding), een app om fijnstof en ammoniak te meten, en een voedingsrobot met stofzuiger tegen verspilling, en een stalmanagement-methode, waarbij de beschikbare data wordt uitgesplitst per stal. 

Elk projectteam bestond uit zes studenten van verschillende Gelderse scholen en met verschillende opleidingsachtergronden, waaronder ICT, toegepaste biologie en smart industry. Zo kon er vanuit diverse invalshoeken gekeken worden naar de robotiseringsvragen.

Brigitte Willemsen, accounthouder Onderwijs en Arbeidsmarkt voor de regio FoodValley mocht als één van de juryleden de oplossingen helpen beoordelen.  

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings