College GS bezoekt gemeente Nijkerk en de gloednieuwe Food Academy

11-02-2020
309 keer bekeken 0 reacties

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Vandaag bezoekt het college van Provincie Gelderland de gemeente Nijkerk. Zij nemen ook een kijkje bij de Food Academy (FAN), een prachtig nieuw O&A-project om talent op te leiden en behouden voor de Food sector. Dat gebeurt in een zogenaamde hybride leeromgeving.

Het bezoek van het college komt op een mooi moment: vorige week (05-02) gingen de eerste lessen van start. 8 leerlingen startten met een BBL-opleiding tot food-operator.  

FAN vervult een belangrijke rol in de strategische ontwikkelagenda van de regio Food Valley. Door actief te werken aan de aansluiting tussen onderwijs en de praktijk zorgt FAN ervoor dat het aantal vakbekwame mensen voor het foodcluster toeneemt. De academie biedt zo een oplossing voor de personeelsvraagstukken bij het bedrijfsleven. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande faciliteiten bij bedrijven als Arla en Bieze Food Group. Samen met de gemeente Nijkerk en het Rijk heeft Gelderland de start van FAN mogelijk gemaakt.

Meer weten? Neem eens een kijkje op de website: https://www.foodacademynijkerk.nl/.

Bron afbeelding: https://www.foodacademynijkerk.nl/

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen