College GS bezoekt gemeente Nijkerk en de gloednieuwe Food Academy

February 11, 2020
234 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Vandaag bezoekt het college van Provincie Gelderland de gemeente Nijkerk. Zij nemen ook een kijkje bij de Food Academy (FAN), een prachtig nieuw O&A-project om talent op te leiden en behouden voor de Food sector. Dat gebeurt in een zogenaamde hybride leeromgeving.

Het bezoek van het college komt op een mooi moment: vorige week (05-02) gingen de eerste lessen van start. 8 leerlingen startten met een BBL-opleiding tot food-operator.  

FAN vervult een belangrijke rol in de strategische ontwikkelagenda van de regio Food Valley. Door actief te werken aan de aansluiting tussen onderwijs en de praktijk zorgt FAN ervoor dat het aantal vakbekwame mensen voor het foodcluster toeneemt. De academie biedt zo een oplossing voor de personeelsvraagstukken bij het bedrijfsleven. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande faciliteiten bij bedrijven als Arla en Bieze Food Group. Samen met de gemeente Nijkerk en het Rijk heeft Gelderland de start van FAN mogelijk gemaakt.

Meer weten? Neem eens een kijkje op de website: https://www.foodacademynijkerk.nl/.

Bron afbeelding: https://www.foodacademynijkerk.nl/

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings