Meer werkplezier in de zorg: IkWeetRAAT.nl!

January 28, 2020
175 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Vandaag (28-01) is de dag van het werkplezier in de zorg. De zorg is een hot topic. Hoe kan de werkdruk worden verminderd? En even belangrijk, hoe kan het werkplezier omhoog? De IkWeetRAAT.nl-challenge vroeg de mensen over wie het gaat: hoe maken we de zorg aantrekkelijker?

Als werken in de zorg leuker, mensgerichter en minder stressvol wordt, zullen meer mensen in de zorg komen én blijven werken.

Maar liefst 202 mensen die nu werken in de zorg deden een voorstel om de tekorten aan te pakken. Zij droegen ideeën aan die bijdragen aan behoud van collega’s of anders werken. Met als resultaat minder werkdruk, meer aandacht voor de hulpvrager en meer werkplezier. De impact wordt namelijk op de werkvloer gemaakt. Medewerkers weten als geen ander wat wel en niet werkt.

Tijdens de prijsuitreiking van IkWeetRAAT.nl in december kregen 9 inzenders 10.000 euro om hun idee uit te gaan voeren. De uitwerking daarvan is nu in volle gang. Meer weten over de ideeën? Kijk dan eens op de website.

Provincie Gelderland maakt dit project mede mogelijk. Zo dragen we bij aan het vinden van duurzame oplossingen voor een grote (Gelderse) uitdaging. 

Bron afbeelding: aftermovie IkWeetRAAT.nl. 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings