IkweetRAAT.nl - En de winnaars zijn!

December 12, 2019
311 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Woensdag 11 december ontvingen 9 inzenders tijdens de prijsuitreiking ieder 10.000 euro voor de uitvoer van hun idee. Een laatste waardecheque heeft de jury gereserveerd voor 20 indieners waarvan de idee├źn schreeuwen om 'doen' en met wat hulp zelf het idee kunnen uitvoeren.

Zorg- en welzijnsmedewerkers in Gelderland zijn in groten getale in actie gekomen door zelf ideeën via de actie IkweetRAAT.nl aan te dragen voor het oplossen van de personeelstekorten in de sector.

De winnende ideeën zijn:

Betrokkenheid medewerkers
In totaal namen 26 zorg- en welzijnsorganisaties verspreid door heel Gelderland mee aan IkweetRAAT.nl. Het is een van de concrete acties uit het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) om de personeelstekorten in de sector aan te pakken. Medewerkers van die organisaties konden de afgelopen 2 maanden hun ideeën indienen bij IkweetRAAT.nl. Zij weten immers als geen ander weten wat wel en niet werkt op de werkvloer. Bovendien geeft erkenning voor hun vakmanschap en werkplezier. In totaal zijn er 202 ideeën ingediend, waarop bijna 10.000 keer  is gestemd.

Breed palet ideeën
De diversiteit van de ideeën was groot: van de inzet van een geriatrische verpleegkundige op de spoedeisende hulp tot een plek voor zelfzorg van zorgverleners, voor en door zorgverleners. Ook meer waardering voor het vak en de professional en een goede balans tussen werk en privé zijn vaak genoemd. Bekijk hier alle ideeën

De vakjury heeft uiteindelijk gekozen voor de ideeën die het meest praktisch uitvoerbaar zijn, vernieuwend en te kopiëren naar andere organisaties. De voorzitter van de jury Marie-Josee Smits gaf de winnaars mee dat zij naast uitvoerder ook ambassadeur zijn van hun project. De ideeën zijn stuk voor stuk van nut voor de hele sector. Het volledige juryrapport lees je hier.

De verwachting is dat de ideeën in juni 2020 al de eerste resultaten hebben opgeleverd. In de uitvoering krijgen ze onder meer begeleiding van het projectteam van IkweetRAAT.nl.

Gelderse krachten gebundeld
De sector Zorg en Welzijn kampt met grote personeelstekorten. Om dit op te lossen, is extra actie nodig. Dat doen de Gelderse werkgeversverenigingen voor de sector Zorg en Welzijn, WZW en WGV Zorg en Welzijn, samen met meer dan 140 zorg- en welzijnswerkgevers, regionale onderwijspartners en andere stakeholders in de regio. Vanuit de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT) pakken zij met gezamenlijke acties voor korte en langere termijn de tekorten aan. De actie IkweetRAAT.nl is een van die concrete acties die mede mogelijk is gemaakt door een subsidie van de Provincie Gelderland.

Voor meer informatie over IkweetRAAT.nl en de winnende ideeën kun je terecht bij Gera te Velthuis, projectmanager. Bereikbaar via
06 13121747 of gera@ikweetraat.nl Of ga naar de website IkweetRAAT.nl

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings