Honk1 op stoom!

November 18, 2019
429 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

In opdracht van Provincie Gelderland scout Honk1 talenten voor de (energie)techniek. De pop-up store was al in Arnhem en Apeldoorn. In beide plaatsen zijn de eerste resultaten al geboekt. Tot en met 30 november is Honk1 te bezoeken in Ede aan het Oude Kerkplein 67.

Honk1 is een initiatief van De Parels Compagnie in opdracht van Provincie Gelderland, waar mensen worden gescout voor een baan in de (energie-)techniek. Bij Honk1 wordt een persoon niet beoordeeld op zijn of haar ervaring, maar staan interesse en talent voor techniek centraal. De pop-up store was al in Arnhem en Apeldoorn en is nu te bezoeken in Ede. 

Begin september opende Honk1 haar deuren in Arnhem. De eerste Honk1 bezoeker werd al voor de officiële opening verwelkomd. Deze vroege vogel ging meteen in gesprek met een van de aanwezige scouts en kon aan de slag met oefeningen om zijn feeling voor techniek te testen. Het duurde even voordat Honk1 echt op stoom kwam. “Mensen hadden aan het begin wat moeite met het vinden van de winkel”, erkent initiatiefneemster Roegina Hilbrands. De mailing van gemeente Arnhem en het UWV heeft er voor gezorgd dat de bezoekers dagelijks binnen stroomden. Door de actieve samenwerking met deze twee partners en Leren en werken Midden Gelderland heeft Honk1 op locatie Arnhem in totaal zo’n 125 bezoekers in de winkel geholpen. Van bezorgde moeders die onzeker waren over de toekomst van hun zonen in de technische branche, tot mensen zonder baan die op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. 

Na een succesvolle maand in Arnhem reisde Honk1 door naar Apeldoorn, waar in de maand oktober meer dan 100 mensen een bezoek brachten aan de pop-up store. In Apeldoorn werden talenten gescout voor Linthorst Techniek, Hollander Techniek, Royal Talens en Bouwmensen. “Bezoekers zijn niet altijd direct inzetbaar. Sommigen hebben eerst een opleiding nodig. De samenwerking met partners als OTIB en Installatiewerk maakt het mogelijk voor Honk1 om mensen aan de juiste opleiding te helpen,” aldus Roegina Hilbrands. In totaal zijn er in Arnhem en Apeldoorn maar liefst 75 mensen in contact gebracht met technische werkgevers, al dan niet via een opleider. Een deel daarvan is zelfs al aan het werk. Achter de schermen zijn de scouts nog altijd druk bezig met en voor de gescoute talenten. Voor de mensen die nog niet gematcht zijn wordt druk gezocht naar een geschikte werkgever en/of opleider. 

Deze maand is Honk1 te vinden in Ede, aan het oude Kerkplein op nummer 67. Elke dinsdag tot en met vrijdag is iedereen van 10.00-17.00 van harte welkom. Heeft u alleen in het weekend tijd? Bezoek Honk1 op 30 november, dan is de winkel eenmalig op zaterdag geopend. Dit is ook de laatste dag dat Honk1 in Ede open is. Kom gerust eens kennismaken met de techniek, de koffie staat voor u klaar! 

Images

Added files

File

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings