Gedeputeerde Peter Kerris (Werk en Wonen) bezoekt inclusiefproject Campus Woudhuis

October 25, 2019
827 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Op 23 oktober 2019 bezocht gedeputeerde Peter Kerris Campus Woudhuis in Apeldoorn. Dit is een werk- en leerbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. Met steun van provincie Gelderland wordt Campus Woudhuis een proeftuin voor inclusief werken en sociaal ondernemen. Zelf zien? Bekijk onze film!

Bekijk hier het filmpje over Campus Woudhuis.

Campus Woudhuis is een samenwerking van Landgoedcoöperatie Woudhuis, IVN, Natuurmonumenten, ’s Heeren Loo en De Onderwijsspecialisten. De campus biedt mensen met een arbeidsbeperking een plek om te werken en leren in het groen. Er zijn leerwerkplekken in groenbeheer, natuureducatie en horeca.

Werken en leren

Campus Woudhuis richt zich op mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De campus ontwikkelt werk- en leertrajecten op maat op het gebied van horeca, natuurbeheer en -educatie. Na 3 jaar stromen de medewerkers door naar een reguliere baan. Hiervoor werkt de campus samen met ondernemers in Apeldoorn en omgeving.

Groene Proeftuin

Campus Woudhuis wil een groene proeftuin zijn voor inclusief werken en sociaal ondernemen. Hiervoor maken zij gebruik van een kennisplatform, waarbij onderwijs en ondernemer kennis delen over de inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het platform helpt bij het onderzoeken naar de randvoorwaarden die nodig zijn om het talent van mensen met een arbeidsbeperking maximaal te benutten.

Gat in de markt

Tijdens het werkbezoek wordt ook het project “Gat in de markt” gepresenteerd. Met dit project zet Enspiratie BV, in de persoon van Theo Duijker uit Arnhem, een kennisplatform van 500 actieve leden op waarin ondernemers en onderwijsinstellingen praktische kennis uitwisselen, zodat de arbeidsrelatie tussen werknemers en (kwetsbare) werknemers verduurzaamt. Dit vormt zo de basis voor een groeiend platform voor inclusief werken in Gelderland. Zij werken nauw samen met het Werkbedrijf Midden-Gelderland en het Instituut GAK. Een online platform is in oprichting.

Iedereen doet mee!

Provincie Gelderland steunt initiatieven om de arbeidsparticipatie in Gelderland te vergroten. Gedeputeerde Peter Kerris: ‘We hebben vakmensen nodig om onze groene ambities waar te maken. Met initiatieven als “Campus Woudhuis” en “Gat in de markt” benutten we het talent van mensen met een arbeidsbeperking beter. Iedereen doet mee in Gelderland!’

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings