Sociaal innoveren doe je zo: familiebedrijf WeijersEikhout

October 23, 2019
175 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Na jaren van crisis is de bouwwereld er weer bovenop. Maar nu zijn er nieuwe uitdagingen: instroom van nieuwe collega’s, doorstroom van collega’s naar vakspecialisten en begeleiding van de oudere werknemers naar een goede uitstroom. Dus gaat dakspecialist WeijersEikhout sociaal innoveren!

WeijersEikhout herkent vier belemmeringen in het toekomstbestendig maken van het bedrijf.

  1. Het behouden van collega's. WeijersEikhout is aan het vergrijzen. De oudere medewerkers willen graag blijven werken, maar kunnen niet meer al het zware werk zelf verrichten.
  2. De instroom van nieuwe collega's als toekomstige generatie dakspecialisten. Ook het imago van de bouw speelt daarbij een rol.
  3. De doorstroom van collega’s naar nieuwe rollen en nieuwe werkmethoden.
  4. Uitstroom van oudere collega’s naar een goed pensioen.

Doel van het sociale innovatieplan van WeijersEikhout is om jaarlijks vijf nieuwe vakspecialisten te vinden die passen bij de organisatie én vijf medewerkers op te leiden tot  leermeester en vakspecialist met up to date kennis van de nieuwste dakdektechnieken, zodat zij die kennis kunnen doorgeven aan de nieuwe instromers.

Nieuwe collega's gaan ze vinden door o.a. in beeld te brengen waarom de huidige medewerkers graag voor WeijersEikhout werken en marktonderzoek te doen naar hoe kandidaten kunnen worden bereikt.

Huidige collega's begeleiden tot leermeester en vakspecialist zal gebeuren met hulp van een jobcoach en een persoonlijk opleidingsplan. Er worden jaarlijks 4 tot 6 teamleiders omgeschoold tot leermeester, die elk minimaal één leerling zullen begeleiden.

Wil jij ook aan de slag met sociale innovatie binnen jouw bedrijf (50 tot 250 medewerkers), gemeente of onderwijsinstelling? Provincie Gelderland kan je op weg helpen met een subsidie of kennisdeling. Kijk voor de meer informatie op de pagina sociale innovatie.

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings