Sociaal innoveren doe je zo: AKOS

October 23, 2019
121 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

BOOST Sociale Innovatie Pionier AKOS (Apeldoorn) werkt al langer heel mensgericht. Nu gaat het bedrijf met hulp van provincie Gelderland nog een stapje verder in het creƫren van een leercultuur. Sociaal innoveren doe je zo!

De Smart Industry-(r)evolutie biedt advies- en ingenieursbureau AKOS kansen om marktleider te worden met haar dienstverlening voor de techniek. Daarom gaat AKOS werken aan een proactieve concurrentiepositie. Om dat te bereiken is optimale samenwerking nodig, technologische kennis én personeel dat de vaardigheden heeft om mee te gaan in de veranderingen en nieuwe manieren van werken. 

De werkzaamheden van werknemers van AKOS worden uitdagender: minder routinematig of voorspelbaar en multidisciplinair. Dit doet een beroep op de sociale en creatieve vaardigheden van de medewerker, zeker wanneer zij zowel technisch expert als adviseur zijn. Daarom zal er geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van zogenaamde 'soft skills' als aanvulling op technische expertise.

AKOS wil de communicatie- en organisatiestructuren verbeteren, om onderlinge samenwerking en kennisdeling te bevorderen. Medewerkers krijgen meer eigen regie en gelegenheid tot zelfsturing. Onder andere door nauwere onderlinge samenwerking moet kennisverbreding en -verdieping ontstaan. Nu is het bijvoorbeeld nog zo dat kennis die medewerkers buiten opdoen buiten de organisatie binnen niet voldoende gedeeld wordt.

Tot slot wil AKOS een academie opzetten, waarin ze de opgedane kennis willen delen met andere organisaties.

Door in sociale innovatie te investeren wil AKOS een sociaal en flexibel bedrijf worden, dat klaar is voor de toekomst.

Wil jij ook aan de slag met sociale innovatie binnen jouw bedrijf (50 tot 250 medewerkers), gemeente of onderwijsinstelling? Provincie Gelderland kan je op weg helpen met een subsidie of kennisdeling. Kijk voor de meer informatie op de pagina sociale innovatie.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings