Blended Learning programma jong dementeren

October 15, 2019
146 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

De groep jong dementerenden in Nederland groeit. Om (para)medici te leren omgaan met deze doelgroep slaan de HAN, het Graafschap College en Zorggroep Apeldoorn de handen ineen om een online omgeving te creƫren met lesmateriaal. Leren wordt daardoor tijd- en plaats-onafhankelijk.

In Gelderland wonen ongeveer 1260 jonge mensen met dementie. 625 daarvan wonen in de regio Apeldoorn. De verwachting is dat het aantal cliënten gaat toenemen als huisartsen en casemanagers dementie bij jongeren beter gaan herkennen. In 2040 zal alleen al in Gelderland het aantal cliënten verdubbelen. Maar er is nu al onvoldoende woon- en behandelaanbod voor deze specifieke groep zorgbehoeftigen. Tegelijkertijd is er een grote krapte in de (para)medische beroepen. De scholing van mensen die met de doelgroep jong dementerenden werken is onvoldoende ontwikkeld. Dit dreigt met de verwachte toename van het aantal cliënten een groot probleem te worden.   

Een aantal samenwerkingspartners (de HAN, het Graafschap College en Zorggroep Apeldoorn) hebben daarom de handen ineengeslagen. Samen gaan ze het personeelstekort en het onderwijs integraal aanpakken door 'blended learning'. Dit is een online omgeving waar ze gezamenlijk nieuw onderwijsaanbod gaan ontwikkelen. Ze hebben gekozen voor blended learning omdat opgedane kennis op deze manier snel gedeeld kan worden met andere experts, zoals artsen en thuiszorginstellingen. Door gebruik te maken van de modernste onderwijstechnieken wordt het leren tijd- en plaatsonafhankelijk. Het nieuwe onderwijsaanbod is beschikbaar voor werkenden én leerlingen. De HAN  gaat een minor starten en het Graafschap College een keuzedeel, zodat ook nieuwe instroom geborgd is. Zo willen deze partners ervoor zorgen dat jong dementerenden altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben, nu en in de toekomst.

Bron foto: beeldbank Pixabay

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings