Slimmer werken en talent beter benutten

June 26, 2019
364 keer bekeken 3 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! De provincie Gelderland streeft naar een arbeidsmarkt waarin voldoende aanbod is van goed geschoold personeel en banen die aansluiten bij opleiding en competenties. 

Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Provincie Gelderland maakt werk van sociale innovatie. Lees hier het persbericht.

De economie verandert snel door digitalisering en robotisering. Technische vernieuwing kan niet zonder sociale vernieuwing. Met de regeling Sociale Innovatie daagt provincie Gelderland werkgevers uit meer te investeren in scholing en nieuwe manieren van samenwerking. Door slim samen te werken en talent beter te benutten kunnen bedrijven het beste uit hun mensen halen.

Slim (samen) werken

Bij innovatie denken we snel aan technologische innovatie, maar we hebben sociale innovatie nodig om dit te laten werken. Door slimmer (samen) te werken en het werk beter te organiseren kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen en daarin blijven leren en ontwikkelen. Sociaal innovatieve bedrijven zijn succesvoller en productiever.

Zelfsturende teams

Voorbeelden van sociale innovatie zijn het werken in zelfsturende teams, werken met flexibele werktijden en verzamelplaatsen waar medewerkers van verschillende bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken. Een ander voorbeeld is het trainen van de ‘21st century skills’ van medewerkers. Nieuwe technieken vragen nieuwe vaardigheden.

Te weinig tijd en geld

Uit onderzoek is gebleken dat veel Gelderse werkgevers nog achterblijven in sociale innovatie. Niet alle bedrijven hebben genoeg tijd, geld en kennis om hierin te investeren. Met de regeling wil de provincie werkgevers stimuleren om werk te maken van sociale innovatie. Provincie Gelderland zet hiervoor 2 miljoen euro in. De regeling is bedoeld voor MKB ondernemers, scholen en gemeenten, allen met een ondernemingsraad.

Talent Beter Benutten

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘Innovatie is mensenwerk. Door slimmer samen te werken en talent beter te benutten halen werkgevers het beste uit de mensen en uit de organisatie. Samen maken we werk van de economie van morgen in Gelderland.’

Images

Comment

Twitter

3  Comments

Fields with an * are required.

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
kees van der koppel July 09, 2019

Als energie hier ook onder valt ,dan zeg ik : geef iedereen gratis /schone energie en ik kan dat . Ik hoor wel groetjes Kees

Dag Kees,
Dank voor je reactie. Deze regeling is voor organisaties om een leercultuur te ontwikkelen voor hun werknemers en aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de werknemers. We willen hiermee de dialoog bevorderen tussen werkgever en werknemer en leven lang ontwikkelen stimuleren zodat de werknemers klaar zijn voor de veranderende arbeidsmarkt.

Kan je misschien je idee meer toelichten? wellicht zijn er andere geschikte initiateven die geschikt zijn voor je.

kees van der koppel July 10, 2019

Kan ik het telefonisch toelichten mijn nummer is : 0610061166 of kees@vdkoppel.nl ,want ik weet niet de juiste contactpersoon . Ik hoor graag groetjes Kees