Bootcamp Robotics

April 09, 2019
258 keer bekeken 0 comments

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Van 14 tot en met 16 maart vond deze bootcamp Robotics plaats plaats. Georganiseerd door Knooppunt Techniek, ministerie van defensie en bedrijven uit de regio FoodValley. Hier een mooie terugblik en twee filmpjes.

Robots die militairen ondersteunen bij hun werk. Het kan, maar hoe? Dat is de vraag waar 56 leerlingen van de Christelijke Hogeschool in Ede en Technova College Ede zich over bogen tijdens de Bootcamp Robotica van 14 tot en met 16 maart op de Soldaat Ketting Olivier Kazerne in Soesterberg.

Knooppunt Techniek organiseerde voor de 7e keer een onderwijsbootcamp waarbij studenten van verschillende opleidingen en niveaus samenwerken aan een opdracht vanuit het bedrijfsleven.

Specialisten van Ministerie van Defensie, betrokken bedrijven en Olmia Robotics hebben de studenten voorzien van inhoudelijke kennis. Docenten van de CHE en Technova hebben de studenten gecoacht. De bedrijven Qing, Cellro en Codian Robotics hebben workshops verzorgd op het gebied van industriële robots en Digital Twin.

Het zoemt en het rinkelt in de hal op de kazerne. Overal liggen draadjes, boutjes en moertjes. Prototypes van robots in the making, omringd door gefronste gezichten. Voor meer beleving, bekijk de video’s van de creatie, prototypen en presentaties.

-        Film Ministerie van Defensie:  https://youtu.be/HVDLrt4SLmU

-        Film afsluiting bootcamp door CHE: https://youtu.be/bd1CfVpWFEg

Landelijk heeft het Ministerie van defensie publiciteit gegeven binnen hun organisatie met het volgende artikel.

-        Artikel Ministerie van Defensie: https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2019/06/01_robotica_06

Voor meer informatie of interesse, kijk op de website van Knooppunt Techniek: www.knooppunttechniek.nl

Of neem contact met ons op via info@knooppunttechniek.nl

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings