750e voucher Leve(n)lang Gelders Vakmanschap uitgereikt

11-03-2019
271 keer bekeken 0 reacties

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of log in en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Donderdag jl. reikte gedeputeerde Conny Bieze de 750e Leve(n)lang Gelders Vakmanschap-voucher uit op de Techniek Academie in Harderwijk. Een feestelijk moment!

Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Gelderland wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Gelderse bedrijven en scholen, FME, Oost NL, FNV, Bouwend Nederland, Koninklijke Metaalunie, RBPI, UNETO-VNI, CNV Vakmensen, De Unie, VNO-NCW Midden, UWV, ROC's in Gelderland, Saxion en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Al die krachten hebben we nu gebundeld in het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Daarmee ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Gelderland beter te laten functioneren.

Specifieke doelgroepen                                                                                                                             

De technische branches en alliantiepartners richten zich in Leve(n)lang Gelders Vakmanschap op werkzoekenden zoals 45 plussers, jongeren zonder startkwalificatie en overige kwetsbare jongeren, statushouders en vrouwen. Sinds de start van het actieplan zijn aan 235 toekomstige technische medewerkers scholingsvouchers uitgereikt. Daarnaast hebben 422 werkenden zich doorontwikkeld in de techniek, en zijn 18 medewerkers gestart met een opleiding via een duaal HBO traject om deels (hybride) activiteiten binnen het onderwijs uit te gaan voeren. Verder zijn er 77  werkenden uit andere branches omgeschoold naar de techniek en hebben 40 ZZP’ers een ontwikkelingsopleiding gevolgd. In totaal zijn er nu meer dan 750 scholingsvouchers uitgegeven.

Er zijn nog een klein aantal vouchers beschikbaar voor instromen in de techniek en het ontwikkelen van werknemers. Voor ZZP’ers en werk-naar-werk instromers zijn voor beide groepen nog zo’n 25 vouchers beschikbaar.

Vakmanschaptraject Techniek Academie                                                                                                                                

Eén van de successen van gezamenlijk bouwen aan een Vakmanschaptraject is het traject dat in de Noord Veluwe is opgestart.  De Techniekacademie, FactorWerk Noord Veluwe, Veluwe Portaal en het Start College hebben hun krachten gebundeld en een mooi traject samengesteld van 12 weken voor instromers in de techniek. 16 nieuwe instroomkandidaten zijn afgelopen week gestart met hun opleiding.

Veel media-aandacht

Uiteraard haalde dit succesverhaal onder andere Omroep Gelderland. Via deze link kun je het filmpje van de dag bekijken, en ook het radio-interview beluisteren (start na ongeveer 1 minuut van de opname).

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen