Update van Arbeidswijs finalist- BuitenGewoonWerk

31-01-2019
312 keer bekeken 0 reacties

Het onderwijs en de arbeidsmarkt is van ons allemaal! De provincie Gelderland streeft naar een arbeidsmarkt waarin voldoende aanbod is van goed geschoold personeel en banen die aansluiten bij opleiding en competenties. 

Plaats hier jouw artikel. Registreer je eerst of login en klik op 'bijdrage toevoegen'.

Sinds de finale van Arbeidsbewijs krijgen we vaker vragen zoals; "Hoe hebben jullie het traject naar de finale Gelderland Arbeidsbewijs beleefd? En wat hebben jullie eraan?" Tijd dus voor een update over BuitenGewoonWerk!

Wij kijken terug op een inspirerende en leerzame periode.

Toen Ellen en ik in september vorig jaar bij de inspiratiesessie bij Aventus in Apeldoorn waren, hadden we nog geen bedrijf. Wel veel ideeën en plannen maar BuitenGewoonWerk bestond nog niet. Wel kregen we veel energie van de bijeenkomst en de mensen van Arbeidsbewijs waren enthousiast.

We wilden er wel wat mee, maar wat? Dus wij met ons idee naar de vervolgsessie op het Provinciehuis waar we Henk Klootwijk (Wiseup) vol enthousiasme hebben overspoeld met onze ambities. Zijn feedback was heel positief. Zijn voorstel om ons plan te splitsen en 2 ideeën in te dienen hebben we opgevolgd.

Op dat moment hadden we alleen nog maar een bedrijfsplan. En waren we er nog niet erg van overtuigd dat een idee indienen ons veel verder zou brengen dan het vergroten van ons netwerk. Wel hadden we er zin in. Dus hup! Bedrijf beginnen, BuitenGewoonWerk opgestart, missie en visie uitgeschreven en website bouwen...nog nooit gedaan... een positieve uitdaging.

En toen gebeurde het onverwachte…..We waren 1 van de 5 kandidaten voor de finale.

Vanaf dat moment gingen we er dan ook vol voor! Naast het opstarten van ons bedrijf en ons “gewone” werk hebben we iedereen die we kenden gevraagd om op ons te stemmen. Door de vele stemmen raakten we alleen maar meer geïnspireerd. Tijdens de hele periode naar de finale toe kregen we feedback en advies van Henk Klootwijk.

Maar ook voor ons andere idee dat was ingediend konden we rekenen op de ondersteuning van Brigitte Willemsen (projectleider Gelderland Arbeidswijs). Toch besloten we om voor dat moment de focus te leggen op BuitenGewoonWerk en ons idee om een BuitenGewoonWerkLab op te zetten.

Het BuitengewoonWerk Lab is een ontdek, leer & werkplek waar mensen met en zonder beperkingen toegang hebben tot technologische hulpmiddelen. Nieuwe technologische toepassingen kunnen daar worden uitgeprobeerd samen met de bedenkers, gebruikers, werkgevers en overheden.

Op 13 december was het dan zo ver. Samen met nog 4 mooie initiatieven mochten we ons idee pitchen. En dat is gelukt ! En voor wie ons die dag nog heeft gesproken.. ja we waren wat hyper… En tot onze opluchting hebben we niet gewonnen. Die dag kregen we namelijk door wat het allemaal inhield als je een winnaar werd. En daar waren wij nog niet aan toe. We zijn super blij voor de winnaar van Gelderland Arbeidswijs, Etienne Lieben en we kijken uit naar zijn GiveAgo app.

De finale voorbij. Nu gaat het pas echt beginnen! De eerste meeting met de accounthouders van het team Onderwijs en Arbeidsmarkt is geweest. Zij gaan ons verbinden aan ondernemers en/of initiatieven waar wij mee kunnen samenwerken en/of van gedachte kunnen wisselen. Fijn dat we zo worden gesteund. Kortom meedoen met Gelderland Arbeidswijs heeft ons al veel gebracht.

We zitten beslist niet stil. De eerste overeenkomst met het UWV is binnen om scholing  in te zetten voor ons BuitenGewoonLeren programma. De banden met ons netwerk zijn verstevigd en er worden nieuwe vrienden gemaakt.  Zo waren we eind januari bij Nouryon te gast om samen met onderwijs, overheden en ondernemers te praten over hoe technologisch onderwijs versterkt kan worden. Kennis gemaakt met o.a. Wim Meijnen over Stera en zo zullen we vast ook meer netwerkbijeenkomsten gaan bezoeken.

Momenteel zijn we op zoek naar een locatie waar we ons BuitenGewoonWerkLab kunnen opzetten. Bedrijven en instellingen hebben toegezegd dat ze graag mee willen helpen. Samen met #Steengoedbenutten van de Provincie Gelderland zijn we aan het kijken of we een locatie en samenwerking kunnen vinden om het Belevingspark op te zetten.

Tot zover,

Ellen & Linda

BuitenGewoonWerk

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Bestand

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...